Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Kozmetični saloni in solariji

Kozmetični saloni in solariji
Na popolno razvajanje v kozmetičnih salonih in solarnih studiih vpliva izbrana glasba, ki nas pomirja in nas popelje »vase«.

Pridobitev dovoljenja

Za pridobitev dovoljenja natančno izpolnite prijavnico in jo posredujte Združenju SAZAS. Če potrebujete dodatno pojasnilo ali pomoč, nam pišite na [email protected].

Do 20 % znižano plačilo avtorskega nadomestila

Plačevanje avtorskega nadomestila je mesečno, če pa se odločite za večmesečno plačilo vnaprej, je ugodneje. Za pridobitev popusta zgolj ustrezno označite na prijavnici:

  • letno z 20 % popustom
  • 6-mesečno z 10 % popustom
  • 4-mesečno s 5 % popustom.

V primeru predčasnega prenehanja poslovanja vam Združenje SAZAS za obdobje preplačila povrne avtorsko nadomestilo. O morebitnem prenehanju poslovanja pisno obvestite Združenje SAZAS na: [email protected].

Tarifa za kozmetični salon

Višina nadomestila je odvisna od tipa glasbenega aparata, ki ga uporabljate za predvajanje glasbe in je enaka, kot velja za frizerski salon.
Aparat Polletna tarifa za kozmetični salon*
radijski ali TV sprejemnik 66,37€
gramofon, kasetofon, CD predvajalnik ali glasbeni stolp 132,75€
*DDV ni vključen.

Tarifa za solarne kabine

Solarni studii in kozmetični saloni, ki uporabljate ozvočene solarne kabine, ste dolžni plačati avtorsko nadomestilo tudi za uporabo glasbe v le-teh.

Mesečno nadomestilo avtorskega honorarja na 1 ozvočeno solarno kabino znaša: 1,95 € (brez DDV). Na prijavnici ustrezno označite časovno obdobje, v katerem obratujejo vaše solarne kabine.

Tarifa ne zajema javne priobčitve glasbenih del v ostalih prostorih v sklopu solarnega studia. Za ostale prostore se uporabljajo druge tarife v skladu s Pravilnikom o javni priobčitvi glasbenih del.

Prenehanje poslovanja

O morebitnem prenehanju poslovanja pisno ali po e-pošti obvestite Združenje SAZAS na: [email protected], in navedite ime podjetja, davčno številko, ime in naslov poslovnega prostora, ter datum prenehanja poslovanja oz. zaprtje.

Do prekinitve morate imeti poravnane vse obveznosti do Združenja SAZAS.
Sledite nam