Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Glasbene lestvice

Glasbene lestvice

Kdo je na vrhu, kaj poslušamo?

Tehnološka dovršenost spremljanja uporabe glasbenih del Združenju SAZAS in repertoarja, ki ga uveljavlja prek bilateralnih pogodb omogoča pripravo aktualnih glasbenih lestvic na podlagi različne metodologije.

Lestvice domačega repertoarja Združenja SAZAS na podlagi obračunskih podatkov

Na podlagi obračunskih podatkov pripravljamo letne lestvice glasbenih del domačega repertoarja Združenja SAZAS. Pojmovanje domačega repertoarja pomeni repertoarja, ki je pod neposrednim okriljem Združenja SAZAS (za razliko od tujega repertoarja, ki ga združenje upravlja posredno prek bilateralnih pogodb na ozemlju R Slovenije). V obračun se zajamejo podatki, ki ustrezajo določilom Pravilnika o zaščiti avtorske pravice in delitvi avtorskih honorarjev ter letnega splošnega obračuna.

V skladu z omenjeno metodologijo nastajajo letne lestvice domačega repertoarja Združenja SAZAS:

Lestvice radijskega predvajanja na podlagi samodejnega spremljanja programov

  • Na portalu Slotop50 so objavljene tedenske, mesečne in letne lestvice na podlagi metodologije samodejnega spremljanja programov izbranih radijskih postaj – t. i. tehnologija radio monitoringa.
Tehnološka dovršenost dokumentiranja uporab glasbenih del Združenju SAZAS omogoča pripravo glasbenih lestvic na podlagi izbrane metodologije.

Portal Slotop50 - samodejno spremljanje radijskih vsebin

Portal Slotop50.si je portal Združenja SAZAS in je nastal kot produkt razvoja sodobne tehnologije samodejnega spremljanja radijskih programov (monitoringa).

Zajeti podati so objavljeni v obliki tedenskih, mesečnih in letnih lestvic 50 največkrat zavrtenih skladb v izbranem časovnem obdobju. Ob posamezni skladbi so objavljene spletne povezave do poslušanja le-teh; tudi do plačljivih ponudnikov digitalnih storitev, saj želimo spodbujati zakonito rabo glasbe na spletu.

Zmagovalne skladbe leta 2016

Avtorji, glasbeniki - soustvarjajte vsebino na Slotop50

Portal je zasnovan tako, da vsebino portala soustvarjate tudi avtorji, glasbeniki in vsi, ki živite z glasbo in za glasbo. Zlasti so mišljene vsebine - novičke, ki promovirajo vaše nove skladbe, albume, koncerte, turneje in druge zanimivosti glasbenega sveta …

Enostavno soustvarjanje vsebine na Slotop50: po registraciji na portal vnesite želeno vsebino. Po odobritvi vsebine z naše strani, bo vsebina objavljena.
SloTop50
Sledite nam