Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Evidenca imetnikov pravic

Iskanje po bazi avtorjev in njihovih zaščiti
IPN# Naziv Zaščita za male pravice Zaščita za mehanične pravice

Baza avtorjev in imetnikov pravic

V bazi avtorjev in imetnikov pravic se nahajajo podatki o vseh avtorjih in imetnikih pravic na glasbenih delih, ki so vključeni v mednarodni sistem kolektivnega upravljanja avtorskih pravic in jih zastopa Združenje SAZAS k.o. na podlagi pooblastila, pogodbe s tujo kolektivno organizacijo ali na podlagi zakona. Baza vsebuje podatke o imenu ali psevdonimu avtorja ali imetnika pravic, njegovi številki IPN#, kolektivni organizaciji, ki zastopa njegove pravice na ozemlju Republike Slovenije za pravice priobčitve javnosti (male pravice) in pravice reproduciranja (mehanične pravice), ter podatek o tem, na kakšni podlagi Združenje SAZAS k.o. uveljavlja njegove pravice. Slednji podatek ponazarjajo ikone, ki pomenijo naslednje:

 • Združenje SAZAS zastopa avtorja ali imetnika pravic na podlagi neposrednega pooblastila.
 • Združenje SAZAS zastopa avtorja ali imetnika pravic na podlagi pogodbe s tujo kolektivno organizacijo.
 • Združenje SAZAS zastopa avtorja ali imetnika pravic na podlagi zakona.
 • Združenje SAZAS ne zastopa avtorja ali imetnika pravic.

Načini iskanja po bazi avtorjev in imetnikov pravic

Iskalnik omogoča iskanje po:

 • imenu posameznega avtorja ali imetnika pravic in/ali
 • po številki IPN# (Interested Party Name Number), znana tudi kot CAE ali IPI koda. 

Napotki za učinkovitejše iskanje po bazi avtorjev in imetnikov pravic

 • V iskalnik vpišite najmanj kombinacijo 3 zaporednih znakov, ki se nahajajo v imenu.
  Vrstni red besed v iskalniku ne vpliva na rezultat iskanja (iskanje po imenu in priimku da enak rezultat kot iskanje po priimku in imenu).
 • Kadar vnesena kombinacija vrne večje število zadetkov, se prikažejo podatki za največ 50 imen avtorjev ali imetnikov pravic. Če iskanega imena ni na seznamu, je potrebno vnesti večje število znakov v iskalno poizvedbo.
 • Kot iskalni niz navedite ključne besede in ne celotnih besednih zvez, saj tako povečate verjetnost, da boste našli pravo ime.
 • Iskanje po številki IPN# poteka na podlagi točnega niza.

Izjava o omejitvi odgovornosti

Združenje SAZAS ne prevzema odgovornosti za morebitne napake v vsebini in točnosti objavljenih podatkov, ki lahko nastanejo zaradi časovnih zamikov, napak pri vnosu ali drugih nepredvidljivih vzrokov. Ne glede na to, da baza vsebuje podatke o več milijonih avtorjev in imetnikov pravic na glasbenih delih, lahko pride do tega, da avtor (še) ni vključen v mednarodni sistem kolektivnega upravljanja. Če avtorja ne najdete na seznamu, to še ne pomeni nujno, da avtor ne uživa zaščite s strani Združenja SAZAS na podlagi zakonskih določil. V tovrstnih primerih se za podatek lahko obrnete na Združenje SAZAS ([email protected] ali 080 64 38), ki vam bo podatek posredovalo v najkrajšem možnem času.

Združenje SAZAS si pridružuje pravico do spreminjanja, posodabljanja in dopolnjevanja vsebine na njegovem spletnem portalu. 

Posodobljeno: november 2017. 

 


Sledite nam