Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

28. februar - rok za prijavo del, vključenih v letni obračun 2018

 • 863
28. februar - rok za prijavo del, vključenih v letni obračun 2018

Spoštovane avtorice, spoštovani avtorji in imetniki pravic.

Trzin, 24. 1. 2019. Ažurna prijava del je ključna za učinkovito kolektivno upravljanje vaših pravic. Vse bolj pa se tudi približuje 28. februar, datum, do katerega je skladno s poslovanjem Združenja SAZAS potrebno oddati prijave del in spremljajočo dokumentacijo, da bo le-ta zagotovo upoštevana pri izvedbi letnih obračunov za leto 2018.

Odslej je prijava del veliko bolj enostavna in jo je mogoče v celoti opraviti kar na daljavo. Združenje SAZAS je uspešno lansiralo nov spletni portal E-prijava del, ki avtorjem in imetnikom pravic omogoča celovito urejanje in upravljanje opusa kar na daljavo.

Več o storitvi si lahko preberete v novici E-prijava del za avtorje in imetnike pravic 

Sprotno poročanje podatkov o glasbenih delih je ključno za učinkovito kolektivno upravljanje in natančno dodeljevanje avtorskega honorarja. Svetujemo vam, da svoja dela prijavite ob njegovem nastanku oz. najkasneje 28. februarja za obračune z letno frekvenco obračunavanja, da se le-ta zagotovo upošteva pri izvedbi obračuna za preteklo leto. Sprotno prijavljanje del je še posebej pomembno za dela, ki izidejo na nosilcih zvoka ali se njihova uporaba predvideva tudi izven meja Slovenije.

Poleg 28. februarja sta pomembna datuma za prijavo del in urejanje dokumentacije še 30. junij in 31. november. Slednja roka sta pomembna za kvartalne obračune.

Združenje SAZAS obračuna tudi neprijavljena dela v skladu s podatki, ki jih posredujejo uporabniki repertoarja. Pri takšnih podatkih obstaja verjetnost netočnosti, avtor pa nima možnosti pritožbe nad obračunom tovrstnih del.

Pomembni napotki in koristni napotki

 • Portal Moj SAZAS / E-prijava del omogoča številne funkcionalnosti in prinaša mnoge prednosti, zato vas vljudno vabimo, da skušate čim več svojih glasbenih del prijaviti na portalu.
 • Papirna prijava je še vedno mogoča z ustreznimi obrazci in v skladu z navodili, ki so na voljo na povezavi Obrazci za avtorje in založnike.
 • Osnovne podatke o prijavljenih delih lahko preverite na spletne strani Združenja SAZAS v bazi avtorjev in del.
 • Popoln izpis vaših del z vsemi podatki lahko naročite na e-naslov: [email protected] oz. vsi, ki že uporabljate portal Moj SAZAS – E-prijava del imate moč vpogleda v svoj opus 24/7.

Svetovanje in pomoč

Za pomoč oz. svetovanje pri E-prijavi del, izpolnjevanju obrazcev ali ostale osnovne informacije, namenjene avtorjem, nas lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 64 38 ali na 01/423 8110 v času uradnih ur.

Vljudno vabljeni tudi na sedež Združenja SAZAS, Špruha 19. Prosimo, da se za obisk predhodno dogovorite na e-naslovu: [email protected].

E-prijava del SAZAS

 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  DERULO JASON & JAWSH 685 SAVAGE LOVE
 • 2
  LADY GAGA & GRANDE ARIANA RAIN ON ME
 • 3
  STYLES HARRY WATERMELON SUGAR
Sledite nam