Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Vstani. Zavzemi se. Za glasbo!

Praznovanje dneva intelektualne lastnine 2015

Svetovni dan intelektualne lastnine 26. april 2015 bo potekal v počastitev glasbene ustvarjalnosti, saj poteka pod globalnim geslom: »Get up, Stand up. For Music.«

Geslo je del verza skladbe Boba Marleya, ki je postala svetovna himna za uveljavitev človekovih pravic. Takšna je moč glasbe, univerzalnega jezika človeštva.

Francis Gurry, direktor Svetovne organizacije Združenih narodov za intelektualno lastnino - WIPO, je poudaril pomen spoštovanja pravic avtorjev in glasbenikov. Pravice intelektualne lastnine so za ustvarjalce temeljni ekonomski mehanizem za povrnitev vrednosti njihovega ustvarjanja.V Sloveniji so se glasbeniki organizirali sami in geslo poslovenili v: »Vstani. Zavzemi se. Za glasbo!« V ta namen bo na TV postajah moč videti objave, ki promovirajo glasbeno ustvarjalnost, na številnih koncertih pa boste opazili uveljavljene glasbenike z majicami s tem napisom.

Cilj akcije, kot tudi namen razglasitve svetovnega dneva intelektualne lastnine l. 2000 s strani WIPO, je širitev zavesti o pomenu intelektualne lastnine v širši javnosti.

>> Na branje novice v celoti

Fotogalerija

Sledite nam