Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

Združenje SAZAS sodelovalo na 21. mednarodnem otroškem in mladinskem festivalu FeNS

  • 7321
Združenje SAZAS sodelovalo na 21. mednarodnem otroškem in mladinskem festivalu FeNS

Združenje SAZAS je sodelovalo pri že 21. izvedbi mednarodnega otroškega in mladinskega festivala FeNS (festival novih skladb). Festival se odlikuje z zavidljivimi rezultati na slovenskem področju, saj je od l. 1996 v svoje vrste privabil že več kot 1.500 izvajalcev, med drugim so na njen pridobivali dragocene glasbene izkušnje danes uveljavljeni glasbeniki, kot so: Eva Černe, Ylenia Zlobec, Tina Marinšek, Tinkara Kovač, Lara Baruca, Siddharta, Alya, Andraž Hribar, Eva Boto, Mambo Kings, Nude, Monika Pučelj ... Mnogi so kasneje uspešno nastopili na festivalih Slovenska popevka, Melodije morja in sonca ter Evrosongu.

Festival je povezan v mednarodno mrežo glasbenih festivalov WAF (World association of festivals) in uspešno promovira Slovenijo in slovensko glasbo, potekal pa je 23 - 27. 6. 2016 v Taverni, v eni izmed najbolj znanih kulturnih atrakcij v starem mestnem jedru pristaniškega mesta Koper.

Namen festivala FeNS je zlasti promocija glasbe, mladinske in otroške kreativnosti ter mednarodno povezovanje. Udeležujejo se ga otroci in mladi do 27 let, ki se ukvarjajo z glasbo in nastopanjem. Od l. 2013 je avtoriziran festival za izbor slovenskih predstavnikov na več kot 30 mednarodnih festivalih v Bolgariji, Malti, Rusiji, Kazahstanu, Izraelu, Ukrajini, Makedoniji, Madžarski, Bosni in Hercegovini, Belorusiji, Romuniji, Litvi, Srbiji, Italiji, Hrvaški, Črni gori … )

Združenje SAZAS je letos denarno nagradilo avtorja zmagovalne skladbe Poletiva v izvedbi Kaje Židanek, ki sta jo prejela Borut Šemerl, avtor skladbe in priredbe ter Kaja Židanek, avtorica besedila.

Nagrajencema Združenje SAZAS iskreno čestita in želi veliko glasbenih uspehov ter neustavljivi navdih za nadaljnje ustvarjanje avtorske glasbe.

>> Več o festivalu FeNS na uradni strani festivala

 
Sledite nam