Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

Združenje SAZAS podprlo 26. festival Vurberk 2017

 • 2725
Združenje SAZAS podprlo 26. festival Vurberk 2017

16. junija 2017 je potekal že 26. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo- in večglasnim petjem Vurberk 2017.

Strokovna komisija je na podlagi prejetih prijav ansamblov in izbora v Podnanosu na festivalski nastop sprejela 12 ansamblov, ki so se predstavili s po dvema novima skladbama. Za vurberške zmaje so se potegovali ansambli: Opoj, Pik, Upanje, Me tri do polnoči, Lojtrca, Mladika, Tik tak, Vižarji, Mladi upi, Fantje izpod Lisce, Frajerke in Murni.

Podeljenih je bilo več nagrad: Zlatega zmaja je prejel Ansambel Vižarji, zmagovalna skladba po izboru predstavnikov radijskih postaj je postala Še eno noč v izvedbi Ansambla Murni, nagrado za najboljše besedilo je prejela Vera Šolinc za skladbo Spet sem žabo poljubila v izvedbi Ansambla Frajerke, nagrado za najboljšo izvedbo, Plaketo Lojzeta Slaka, je prejel Ansambel Tik Tak, nagrado občinstva pa je prejel Ansambel Opoj. Združenje SAZAS je prispevalo avtorski nagradi (za najboljše besedilo in za najboljšo skladbo).

Festival sta vodila Maja Oderlap in Klemen Bunderla, snemala pa Radio in televizija Veseljak.

Avtor fotografije:Veseljak
 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  MAROON 5 MEMORIES
 • 2
  TONES AND I DANCE MONKEY
 • 3
  DUA LIPA DON'T START NOW
Sledite nam