Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

Vstani. Zavzemi se. Za glasbo! Svetovni dan intelektualne lastnine, 26. april

  • 11233
Vstani. Zavzemi se. Za glasbo! Svetovni dan intelektualne lastnine, 26. april

Letošnji svetovni dan intelektualne lastnine 26. april bo potekal v počastitev glasbene ustvarjalnosti, saj poteka pod globalnim geslom: »Get up, Stand up. For Music.«
Geslo je del verza skladbe Boba Marleya, ki je postala svetovna himna za uveljavitev človekovih pravic. Takšna je moč glasbe, univerzalnega jezika človeštva.

V Sloveniji so se glasbeniki organizirali sami in geslo poslovenili v »Vstani. Zavzemi se. Za glasbo!« V ta namen bo na TV postajah moč videti objave, ki promovirajo glasbeno ustvarjalnost, na številnih koncertih pa boste opazili uveljavljene glasbenike z majicami s tem napisom. Cilj akcije, kot tudi namen razglasitve svetovnega dneva intelektualne lastnine l. 2000 s strani WIPO, svetovne organizacije za intelektualno lastnino in ene izmed organizacij Združenih narodov, je širitev zavesti pomena intelektualne lastnine v javnosti.

Intelektualni lastnini, kamor sodi ustvarjalnost, inovativnost, avtorska pravica, patenti, izumi, se v svetu in zlasti v Evropi, pripisuje velik pomen. Posluh politike do tega področja je posluh za prihodnost družbe. Za suverenost in blagostanje. Za gospodarsko rast, nova delovna mesta, sobivanje kulturne raznolikosti, družbeno vključenost.

Zato se nam pridružite in vstanite, zavzemite se. Za glasbo! Obiščite koncert, poslušajte glasbo!

S to kampanjo smo Slovenijo postavili na zemljevid sveta ob bok drugim državam, drugim akcijam, ki širijo družbene vrednote spodbujanja glasbenega ustvarjanja.

Globalnemu praznovanju dneva intelektualne lastnine se je moč pridružiti tudi Facebook strani, slovenski glasbeniki, ki so aktivni pobudniki akcije, pa so vidni tudi na spletni strani Združenja SAZAS - Za glasbo!

 
Sledite nam