Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

Ujemi priložnost – na Jazzinty pod pokroviteljstvom Združenja SAZAS

Novo mesto, od 13. do 18. avgusta 2018

  • 5762
Ujemi priložnost – na Jazzinty pod pokroviteljstvom Združenja SAZAS

Jazzinty predstavlja jazz festival in glasbeno delavnico, ki vsako leto 3. teden v avgustu poteka v Novem mestu. To je teden, ko se v dolenjski prestolnici zberejo glasbeniki različnih narodnosti, a enakih želja – igrati jazz in nadgraditi svoje znanje pod mentorstvom svetovno priznanih jazz imen. Teden, ko se malo mesto ob vrhunskih večernih koncertih in jam session-ih, ki potekajo že skozi dan na različnih prizoriščih, prelevi v jazz metropolo.

Po besedah organizatorja bodo:

v letošnjem letu gostje na delavnici in nastopajoči na festivalu sveža, a zelo priznana imena na svetovni jazz sceni: Becca Stevens (ZDA)/JD Walter (ZDA), Linda Oh (ZDA), Lage Lund (NOR), Fabian Almazan (CUB/ZDA), David Binney (ZDA), Igor Matković (SLO), Simone Zanchini (ITA), Owen Hart jr. (ZDA) in Dre Hočevar (SLO/ZDA).

Udeleženci delavnice boste deležni vsakodnevnih individualnih in skupinskih ur z vašimi mentorji, imeli boste možnost obiska tematsko raznovrstnih predavanj, popoldan boste ustvarjali v »combu«, v katerega boste dodeljeni glede na vaše želje in znanje, zvečer pa boste uživali na brezplačnih koncertih in svoje znanje nabirali na nočnih jam sessionih.

Vabljeni k vpisu na mednarodno delavnico, saj bo Združenje SAZAS tudi letos krilo strošek kotizacije prvim prijavljenim na kategorije:

  • BAS
  • TROBENTA (POZAVNA ...) 
  • HARMONIKA
  • IMPROVIZACIJA IN KOMPOZICIJA.

Združenje SAZAS bo 16 mladim glasbenikom krilo strošek kotizacije, in sicer prvim štirim prijavljenim v vsaki od zgoraj navedenih kategorij (4 x 4).

Prijava na Jazzinty 

Prijave se zbirajo do nedelje, 1. julija 2018. Vse, kar morate narediti je, da izpolnite prijavnico na strani organizatorja: jazzinty.com in pod opombe napišete SAZAS.

Združenje SAZAS bo v času Jazzintya organiziralo tudi praktično delavnico o kolektivnem upravljanju z avtorsko pravico.

Združenje SAZAS tako že 2. leto sodeluje na mednarodno uveljavljeni glasbeni delavnici in festivalu Jazzinty, ki je samo lani združil kar 80 glasbenikov – udeležencev delavnic, predvsem mladih z vseh kategorij in nivojev strokovnosti ter držav: Slovenije, Hrvaške, Srbije, Avstrije, Nemčije, Italije, Nizozemske, Velike Britanije, ZDA, Litve, Indonezije, Kitajske ...

Zagotovilo organizatorja:

Če vas beseda Jazzinty sedaj še ne asociira na 6-dnevno zabavo ob vrhunski glasbi in odlični družbi vaših somišljenikov, pa vas bo zagotovo po tem, ko jo boste avgusta obiskali.

Ne odlašajte s prijavo in si zagotovite edinstveno priložnost, da nadgradite svoje glasbeno znanje!

 
Sledite nam