Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

SAZAS partner 22. festivala Slovenska polka in valček 2017

 • 2460
SAZAS partner 22. festivala Slovenska polka in valček 2017
Združenje SAZAS je bilo tudi letos partner 22. festivala Slovenska polka in valček, ki poteka v organizaciji Javnega zavoda RTV Slovenije. Neposreden prenos iz Športne dvorane v Podčetrtku si je bilo moč ogledati na 1. programu RTV Slovenije.

Združenje SAZAS je prispevalo 3 nagrade za avtorje najboljših skladb v višini 1.500 EUR za posamezno nagrado, in sicer za:
 • najboljšo slovensko polko po izboru občinstva, ki jo je prejela polka Ta nagajivi čas v izvedbi ansambla Storžič (avtorji: Klemen Grašič, Vera Šolinc, Klemen Grašič);
 • najboljši slovenski valček po izboru občinstva, ki ga je prejel Kdor srcu sledi v izvedbi ansambla Glas (avtorji: Ivan Rakovič, Vera Šolinc, Glas);
 • najboljšo skladbo po mnenju žirije, kar je postala skladba Če bi bil danes v izvedbi Ognjenih muzikantov in Tjaše Hrovat (avtorji: Uroš Steklasa, Tjaša Hrovat, Uroš Steklasa, Samo Kališnik).

Zmagovalnima skladbama po izboru občinstva, ansambloma Storžič oz. Glas, sta nagrado podelila predsednik države Borut Pahor in župan občine Podčetrtek Peter Misja. Nagrado za najboljšo skladbo v celoti po izboru žirije Če bi bil danes, pa je zmagovalcu podelil predstavnik strokovne komisije Igor Podpečan.

Na javni razpis za sodelovanje na festivalu Slovenska polka in valček 2017, ki se je iztekel 19. februarja ob polnoči, je prispelo 59 prijav. Petčlanska strokovna komisija v sestavi Damir Tkavc, Matjaž Vlašič, Martin Juhart, Boris Kopitar in Janez Dolinar je v skladu z razpisnimi pravili izbrala 12 tekmovalnih skladb, šest polk in šest valčkov, ter dve rezervni skladbi (eno polko in en valček).

Na prireditvi je tako nastopilo 12 ansamblov: UNIKAT, MLADI KORENJAKI, GLAS, SKUPINA ZAKA' PA NE, NARCIS, JUHEJ, TIK – TAK, S.O.S. KVINTET, AKORDI, ŠEPET, OGNJENI in TJAŠA HROVAT ter STORŽIČ.

Ekipa RTV Slovenija je pripravila udarno uvodno plesno točko v stilu muzikala ter poseben spremljevalni program, posvečen 80-letnici Franca Šegovca (Štirje kovači). Voditelja prireditve sta bila Darja Gajšek in Blaž Švab, urednik Andrej Hofer, režiser Marjan Kučej.

 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  MAROON 5 MEMORIES
 • 2
  DUA LIPA DON'T START NOW
 • 3
  TONES AND I DANCE MONKEY
Sledite nam