Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

»La Mancha Guitars« - 8. mednarodni natečaj za 3-glasno kompozicijo za zasedbo kitar

  • 4335
»La Mancha Guitars« - 8. mednarodni natečaj za 3-glasno kompozicijo za zasedbo kitar

V okviru dnevov kitare za otroke in mlade v Saarlandu (»Gitarrentage fuer Kinder und Jugentliche im Saarland) organizator razpisuje že 8. mednarodni natečaj za avtorsko skladbo za kitarske sestave. Vodilo organizatorja:

Veliko otrok se prične učiti igranja na kitaro, a le redki nadaljujejo z vajo tako strastno in zagreto, kot so vadili na začetku. Za to obstajajo številni razlogi. Vsekakor je eden od njih pomanjkanje časa za vajo zaradi obveznosti v šoli. Ni važno, kaj je razlog, učitelji morajo najti način, da vzbudijo interes svojih učencev in jih navdušijo za glasbo. Komorna glasba predstavlja edinstveno priložnost, saj omogoča, da posameznik igra pomembne in zaključene dele v skupini z zgolj nekaj tehnikami.

Zato že od leta 2009 vsako leto organizirajo »Dneve kitare za otroke in najstnike«. Prihodnji dnevi kitare se bodo zgodili aprila 2017. V okviru tega dogodka in zaradi prepoznane potrebe po visoko kakovostnih kompozicijah za kitarske sestave za otroke organizator razpisuje 8. mednarodni natečaj za kompozicijo »La Mancha guitars« v okviru »Gitarrentage fuer Kinder im Saarland.

Rok za prijavo na natečaj: 21. november 2016.

>> Več o pogojih sodelovanja na natečaju 

 
Sledite nam