Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

Jazz Kamp Kranj 2016 navduševal udeležence delavnic in obiskovalce koncertov

  • 9403
Jazz Kamp Kranj 2016 navduševal udeležence delavnic in obiskovalce koncertov

Združenje SAZAS je v sodelovanju z organizatorjem kampa GraMus, d. o. o., prek natečaja nagovorilo glasbenike k udeležbi na že tradicionalnem in nepogrešljivem jazz & pop dogodku v Kranju, ki je z leti preseglo regionalno omejenost ter postalo mednarodno prepoznaven in uveljavljen dogodek, tako med glasbeniki, mentorji na delavnicah, kot tudi med obiskovalci koncertov.

Na natečaj Združenja SAZAS se je odzvalo lepo število glasbenikov, večina z bogatim glasbenim predznanjem in izkušnjami. Strokovna žirija je tako z navdušenjem vsem udeležencem natečaja Združenja SAZAS odobrila kotizacijo za udeležbo na delavnici za izbrani instrument. Največ zanimanja so udeleženci natečaja izkazali za izpopolnjevanje znanja klavirja, kitare in petja.

Glasbeniki, udeleženci natečaja Združenja SAZAS in Jazz Kampa Kranj, so povedali:

»Iskreno upam da se bo tradicija Jazz Kampa nadaljevala še mnoga leta, da bo tudi prihodnjim generacijam nadebudnih glasbenikov omogočeno sodelovanje na tako prijetnem dogodku. Posebej se moram zahvaliti tudi Združenju SAZAS, ki mi je letos omogočilo sodelovanje na kampu.« (Aljaž Bassin)


»Všeč mi je bil koncept izobraževanja – ne le praktično znanje na instrumentu, ki ga pridobiva posameznik, poudarek je bil na bistvu jazza – skupni igri, ki je bila izpeljana skozi šest ansamblov - imenovanih Combo 1, Combo 2…. (Če nisi že verziran »jazzer« in nisi študent ali dijak, sicer do priložnosti skupnega igranja težko prideš).
Individualne ure so spremljale odlične ure jazzovske teorije, aranžiranja, harmonije, ritma. Tako je bil urnik zelo izpolnjen, delovno vzdušje do konca ni popustilo. Vaje, predavanja, zvečer vrhunski koncerti in seveda – ves čas – nepozabno druženje.

Jazz Kamp je zmogel dodati znanje, navdušenje, korajžo za improviziranje in javni nastop ter veščino prav vsakemu od nas, mnogih zelo raznovrstnih udeležencev vseh starosti in z različnim predznanjem ter znanjem v jazzu. Pa še različnih narodnosti smo bili.« (Brina Zupančič)


»Odlična organizacija, odlični mentorji, odličen festivalski program, odlično vzdušje. Sem res vesel, da sem se Jazz Kampa Kranj po 7-ih letih spet udeležil.« (Anže Vrabec)

Združenje SAZAS, ena najbolj uspešnih kolektivnih organizacij v regiji srednje in vzhodne Evrope, ob takšni priložnosti, ponovno toplo pozdravlja odločitev Vrhovnega sodišča, ki je s tem močno pripomogel k možnostim novih vlaganj v glasbeno ustvarjalnost. Poslanstvo vsake sodobne kolektivne organizacije namreč ni zgolj v zagotavljanju administrativnih storitev avtorjem in uporabnikom, temveč je njihovo poslanstvo tudi v namenjanju sredstev za kulturne in družbene aktivnosti.

Združenje SAZAS si tako prizadeva spodbujati raznolike kulturne aktivnosti, ki pripomorejo k bogatenju domačega glasbenega repertoarja in družbeno prepoznani vlogi kolektivnih organizacij.

Avtor fotografije:Zoran Kozina
Sledite nam