Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

ISC 2018 – Mednarodni natečaj avtorske glasbe 2018

International Songwriting Competition (ISC) – rok za prijavo: 19. 9. 2018

  • 4683
ISC 2018 – Mednarodni natečaj avtorske glasbe 2018

ISC je vsakoletni mednarodni natečaj avtorske glasbe, katerega poslanstvo je zagotavljanje priložnosti tako uveljavljenim kot še neuveljavljenim avtorjem, izvajalcem, glasbenikom, da njihove skladbe sliši strokovna in mednarodno uveljavljena glasbena arena.

Poslanstvo ISC je želja po vzgoji in negovanju glasbenih talentov na vseh nivojih ter promoviranje odličnosti v umetnosti skladanja.

Natečaj zagotavlja denarne in praktične nagrade, uveljavitev in prepoznavnost. Strokovna žirija bo izbrala kar 71 zmagovalcev: avtorjev, izvajalcev, performerjev, ki bodo (denarno) nagrajeni.

Razpisane so številne kategorije (bluz, džez, rok, hip-hop, EDM, pop), število skladb na posameznega prijavitelja je neomejeno.

Žirija, ki jo sestavljajo uveljavljeni glasbeniki in ljudje iz glasbene industrije (letošnja imena so med drugim: Tom Waits, Marc Anthony, Adam Lambert, Portugal. The Man, Nicky Jams, Ne-Yo, The Script, Kane Brown, 21 Savage, Marc Anthony, Hardwell, Kristian Bush (Sugarland), The Mavericks, Bastille, Rodney Crowell, Booker T. Jones, Sidewalk Prophets, Russ, John Mayall), ocenjuje prijave glede na različne kriterije (odvisno od posamezne zvrsti):

  • kreativnost 
  • izvirnost 
  • besedilo (ne pri skladbah, ki so zgolj instrumentalne)
  • melodijo
  • aranžma 
  • splošno všečnost.

Posamezna zvrst ima lahko še dodatne kriterije, vendar pa produkcija in kakovost posnetka ter vokalna sposobnost nista kriterija (razen pri prijavah za kategorijo izvedba, kjer se vokal ocenjuje.

Prijava na natečaj ISC 2018 – do 19. 9. 2018

Na natečaj se lahko prijavite po pošti, oddate spletno prijavo ali pa prek spletnih platform. Prijavnina znaša 30 USD za posamezno skladbo.

Prijava na natečaj ISC 2018

NOVOST: sodelovanje z Dark House Institute

K natečaju ISC 2018 je partnersko pristopil tudi inštitut Dark House Institute, ki prinaša video serijo z različnimi ustvarjalci glasbe. Serija nudi vpogled v proces in različne odtenke glasbenega ustvarjanja, kreativnosti in sodelovanja.

Na ogled VIDEO serij: Songwriting InsideOut
Sledite nam