Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Intervjuji z avtorji

Ekskluzivni intervju: Nina Pušlar in skladba To mi je všeč

  • 4782
Ekskluzivni intervju: Nina Pušlar in skladba To mi je všeč

Kaj vam skladba pomeni, kako je nastala?

Skladba je nastala v zelo konstruktivnem sodelovanju med avtorji, producentom in mojo ekipo. Glede na vložen čas, trud in končni izdelek, smo seveda upali, da bo pesem pri poslušalcih dobro sprejeta. Izkazalo se je, da je uspeh, ki ga To mi je všeč ima, presegel vsa naša pričakovanja in smo vsi vpleteni tega neizmerno veseli.

Kako vidite radijsko sceno v Sloveniji / glasbeni trg nasploh?

Radijska scena se po nekaj zelo sušnih letih, ko smo slovenski popularni izvajalci bili malo na stranskem tiru, spet postavlja v svoje okvire in verjamem, da bo šlo še na bolje, glasbeni trg pa je na žalost v slabem stanju in koncertna scena je v zadnjih letih krepko zamrla. Tukaj smo glasbeniki enako krivi kot sam sistem, zato upam, da bomo slovenski glasbeniki bolj aktivni in delovni, tako da se bodo v nekaj letih stvari izboljšale. Svojim poslušalcem najraje sporočam s pesmimi in koncerti, zato jih lahko samo povabim, naj me spremljajo in upam, da se čimvečkrat vidimo v živo in uživamo skupaj. 

Kaj menite o Združenju SAZAS?

S SAZAS-om odlično sodelujemo, saj smo tudi sami velikokrat organizatorji lastnih koncertov, albume pa izdajamo v samozaložbi. Mislim, da Združenje odlično skrbi za pravice nas, avtorjev glasbe, in srčno upam, da se bodo prepiri, o katerih ljudje veliko berejo v povezavi s SAZAS-om, rešili čim prej in čim bolje za vse. Dva milijona nas je, na vseh področjih je potrebno v dobro boljše prihodnosti preseči razlike in gledati naprej.

Kaj svetujete glasbenikom, ki šele vstopajo na glasbeno sceno?

Moj nasvet glasbenikom, ki vstopajo na glasbeno sceno, je vztrajnost, odločnost in neutrudno delo. Za in z glasbo je potrebno živeti 24 ur na dan...

>> Ekskluzivni intervjuji domačih avtorjev zmagovalnih skladb Slotop 50 v l. 2016

 
Sledite nam