Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Intervjuji z avtorji

Ekskluzivni intervju: Marjan Hvala, avtor skladbe Blue and Red

  • 3667
Ekskluzivni intervju: Marjan Hvala, avtor skladbe Blue and Red

Kaj vam skladba pomeni, kako je nastala?

Skladba je nastala povsem neobremenjeno, namenjena najprej za nastajajoči ManuEllin album. Na pobudo Leona Oblaka smo skladbo skupaj prijavili na EMO 2016. Vseskozi smo čutuli dobro energijo in skladbe se še danes nismo naveličali.

Ste morda že vnaprej slutili dobro sprejetost pri radijskih urednikih, poslušalcih?

Iskreno povedano je priljubljenost skladbe  presegla naša pričakovanja, nismo delali načrtno, sledili nekim smernicam, temveč smo se ukvarjali zgolj z našimi občutki, ter sledili temu, kar je nam všeč. Seveda pa je bila Manuella tista, ki nam je kot izvajalka dajala smernice glede zvrsti in produkcije. Veseli nas, da so poslušalci to iskrenost v skladbi tudi začutili.

Kako vidite radijsko sceno v Sloveniji / glasbeni trg nasploh?

Opažam, da so se radijske postaje v Sloveniji predvsem žanrsko opredelile, kar je prav in podpiram.Tako lahko poslušalci izbiramo kaj, oziroma koga želimo poslušati. Je pa slovenski glasbeni trg dokaj majhen in se večina glasbenikov zato prilagaja trgu in žanr svoje glasbe prilagaja okusu večine.

Vaše sporočilo poslušalcem?

Poslušalcem želim, da poslušajo glasbo, ki se jih dotakne. Naj bo glasba del njihovega vsakdanjega življenja,tako v žalostnih kot veselih trenutkih. Naloga nas avtorjev pa je, da jim ponudimo čim več izbire - dobre glasbe.

Kaj menite o Združenju SAZAS?

Menim, da avtorji potrebujemo močno, odločno, hkrati pa tudi pravično organizacijo. S Sazasom imam dobre izkušnje, njihove usluge so na nivoju, osebje pa nam uporabnikom nadvse prijazno.

Kaj svetujete glasbenikom, ki šele vstopajo na glasbeno sceno?

Naj verjamejo svojim občutkom, naj se ne pustijo prepričati, da slovenska glasba ni kakovostna in naj čimveč ustvarjajo ... Skozi avtorstvo lahko izražajo svoje poglede na življenje, družbo in delijo svojo energijo s poslušalci.

>> Ekskluzivni intervjuji domačih avtorjev zmagovalnih skladb Slotop 50 v l. 2016

 
Sledite nam