Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Intervjuji z avtorji

Ekskluzivni intervju: ManuElla in skladba Blue and Red

  • 3645
Ekskluzivni intervju: ManuElla in skladba Blue and Red

Kaj vam skladba pomeni, kako je nastala?

Brez pretiravanja, skladba mi pomeni prelomnico v mojem življenju. Vedno kadar jo bom slišala, mi bo obudila posebne občutke, vedno se bom spominjala enega najlepših obdobij v mojem življenju. Nastala je za moj nastajajoči album, povsem neobremenjeno, iskreno in iz dna duše, tako kot sem čutila. Verjamem, da je prav zato tako lepo sprejeta.

Ste morda že vnaprej slutili dobro sprejetost pri radijskih urednikih, poslušalcih?

Morda ne takoj na začetku, saj si takrat vedno skeptičen, ko poslušaš svoje srce in ne toliko smernice ... Takoj, ko pa je bila sprejeta na EMO, sem uvidela, da je tudi komisija prepoznala kvaliteto in tistih nekaj dvomov o skladbi se je takoj razblinilo.

Kako vidite radijsko sceno v Sloveniji / glasbeni trg nasploh?

Moje je mnenje je, da raidiji počasi izgubljajo svojo moč, morda se to še bolj čuti trenutno v tujini. Avtorji in izvajlci se bomo po mojem mnenju morali v bodoče še bolj truditi za kvalitetno glasbo, saj bodo imeli poslušalci v bodoče večjo moč pri izbiri glasbe v smislu, kaj želijo poslušati (Spotify, iMusic,…).

Vaše sporočilo poslušalcem?

Poslušalcem se še enkrat iz srca zahvaljujem za vso podporo! Ni lepšega potrdila avotorju, izvjalcu, kot to, da je skladba tako dobro sprejeta. Upam, da bodo tudi v bodoče radi poslušali mojo glasbo.

Kaj menite o Združenju SAZAS?

Ker sem kot avtorica še bolj novinka, sedaj še težko izrazim objektivno mnenje. Lahko pa povem, da so mi nesebično ponudili pomoč za video spot pesmi “Blue and Red” v obdobju Evrovizije, ko sem to najbolj potrebovala. Video spot je še kako pomemben faktor pri predstavitvi izvajalca države na Evroviziji, še posebej dan danes, ko je v ospredju splet…

Kaj svetujete glasbenikom, ki šele vstopajo na glasbeno sceno?

  • Da ustvarjajo glasbo, ki za njo stojijo in v njej seveda uživajo …
  • Da delajo kvalitetno glasbeno produkcijo, vedno se izplača najeti kvaliteten studio in delati s profesionalci iz tega področja.
  • VERJETI in VZTRAJATI. Vedno.

>> Ekskluzivni intervjuji domačih avtorjev zmagovalnih skladb Slotop 50 v l. 2016

 
Sledite nam