Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Aktualno

Novice in sporočila za javnost

Spletni seminar o avtorski pravici - Exploring Copyright

  • 2511
Spletni seminar o avtorski pravici - Exploring Copyright

CISAC, Mednarodna konfederacija društev avtorjev in skladateljev, bo tudi v letu 2018 organizirala brezplačen seminar o avtorski pravici.

Po zaslugi sestrskih kolektivnih organizacij UBC iz Brazilije in SPA iz Portugalske bo seminar na voljo v kar treh jezikih: angleščini, španščini in portugalščini. Brezplačni seminar je partnerski projekt CISAC in FutureLearn, na katerega se lahko prijavite tukaj.

Raziskovanje avtorske pravice (ang. Exploring Copyright)

je potovanje skozi čas, od izuma Gutenbergovega tiska do današnje digitalne dobe. Pokaže nam, kako so avtorji in ustvarjalci dosegli zakonsko zaščito in pričeli služiti nadomestila za svoje delo in kako se je razvila današnja kreativna industrija. Razloži, kako avtorske pravice prispevajo h gospodarski rasti skozi stoletja in kako digitalna tehnologija predstavlja nove priložnosti in izzive pri zaščiti ustvarjalcev. Seminar vsebuje članke, videe, ilustrirane časovnice, kvize in interaktivne diskusije.

Izobraževanje je zasnovala Marisa Gandelman, odvetnica, strokovnjakinja iz avtorskega prava, profesorica in nekdanja izvršna direktorica UBC. O seminarju pravi:

Če ste del kreativnih industrij, vas bo seminar podučil, kako so zakoni posledica družbenih procesov in kako se je razumevanje prejemanja avtorskega honorarja za njihovo delo med ljudmi skozi čas spreminjalo. Radovednim nestrokovnjakom pa seminar približa razumevanje, da stvari, ki jih uporabljamo na spletu, ne padejo z neba: so rezultat dela avtorjev, ki si zaslužijo in ki morajo biti zanj plačani.

Seminar je bil v letu 2017 izveden trikrat in bil odlično sprejet med več kot 6.000 slušatelji s celega sveta.

Pridruži se globalni učilnici s pričetkom 15. 1. 2018.

 
Sledite nam