Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Aktualno

Novice in sporočila za javnost

Evropa je glasovala za avtorsko zakonodajo!

  • 2353
Evropa je glasovala za avtorsko zakonodajo!

12. 9. 2018. Združeni ustvarjalni sektor Evropske unije pod okriljem CISAC, Mednarodne konfederacije društev skladateljev in avtorjev in GESAC, evropsko interesno združenje avtorskih kolektivnih organizacij, pozdravlja glasovanje v Evropskem parlamentu za sprejetje avtorske direktive in poziva vlade širom po svetu, naj to upoštevajo.

Gadi Oron, generalni direktor CISAC, je dejal:

Evropa je sprejela zgodovinsko odločitev za 4 milijone ustvarjalcev, ki jih CISAC zastopa globalno in bo imela učinek vala po celem svetu. Evropski parlament se je zavzel za ključne vrednote, ki podpirajo evropsko kulturo in varstvo ustvarjalnega sektorja že stoletja. Kljub velikemu navalu dezinforamacij velikih tehnoloških podjetij, se je Evropa odločila za pot ureditve bolj pravičnega okolja za ustvarjalce v digitalnem svetu. To glasovanje je bilo v Evropi, ki pa bo imelo pozitiven vpliv za nadalje delujoče (digitalno) okolje ustvarjalcev po celem svetu.

Predlog avtorske direktive je velik korak naprej pri obnovi vrednosti del za ustvarjalce, ki jih ustvarijo. Pomaga tudi avtorjem avdiovizualnih vsebin, saj določa načela, ki omogočajo scenaristom in režiserjem pot do bolj pravičnega honorarja za njihova dela.

 
Sledite nam