Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Združenje SAZAS v partnerstvu z Ministrstvom za kulturo in otvoritev Glasbene poslušalnice

Kakovostni slovenski glasbi odslej moč prisluhniti v avli Ministrstva za kulturo

 • 625
Združenje SAZAS v partnerstvu z Ministrstvom za kulturo in otvoritev Glasbene poslušalnice

12. 11. 2018 je pomemben dan za slovensko glasbo in svojevrstno priznanje pomenu in ozaveščanju javnosti o (domači) glasbeni ustvarjalnosti. V partnerskem projektu pod okriljem Ministrstva za kulturo sodeluje tudi Združenje SAZAS k.o., ki kot največja slovenska kolektivna organizacija uveljavlja pravice skladateljev, avtorjev in imetnikov pravic na več kot 45 milijonih glasbenih delih.

Glasbeno poslušalnico je uradno odprl minister za kulturo Dejan Prešiček, s katero :

»(…) želimo na ministrstvu omogočiti javno dostopnost arhiviranih kakovostnih slovenskih glasbenih del in promovirati legalno uporabo glasbe, za tem, ko smo že v začetku meseca v avli začeli s predvajanjem glasbe.«

Pri projektu sodeluje več organizacij, ki so tako ali drugače povezane z glasbeno ustvarjalnostjo: izbor glasbe sta v sodelovanju z ministrstvom pripravila Radio Slovenija in SIGIC – glasbeoinformacijski center, ki vključuje slovensko glasbo in evropske klasike v izvedbi slovenskih orkestrov, komornih ansamblov, solistov in dirigentov. Izbor skladb je izredno pester in žanrsko raznolik ter zajema različna zgodovinska obdobja glasbenega ustvarjanja: od tradicionalnih glasbenih zvrsti – opere, komorne in orkestralne glasba, etno-glasbe, zborovskega petja; do sodobnih načinov glasbenega izražanja.

Prisluhniti je mogoče tudi posnetkom popularne glasbe ter glasbenim delom, ki jih ministrstvo sofinancira z javnimi razpisi in za katera so avtorji soglašali za javno dostopnost v glasbeni poslušalnici ministrstva.

Slovesnega odprtja sta se v imenu Združenja SAZAS udeležila tudi prof. Pavel Mihelčič, predsednik Nadzornega odbora in Marcel Škerjanc, poslovodja.

Vljudno vabljeni na individualno poslušanje v glasbeno poslušalnico pred vhodom v veliko sejno sobo Ministrstva za kulturo, vsak delovni dan od 6.30 do 17.00.

Avtor fotografije:Ministrstvo za kulturo
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  MAROON 5 MEMORIES
 • 2
  THE WEEKND BLINDING LIGHTS
 • 3
  TONES AND I DANCE MONKEY
Sledite nam