Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Umrl kitarist in avtor mnogih uspešnic Miro Tomassini

 • 517
Umrl kitarist in avtor mnogih uspešnic Miro Tomassini

Včeraj je glasbeni svet pretresla žalostna novica, da se je pri starosti 68 let poslovil Miro Tomassini, dolgoletni kitarist Vlada Kreslina in soavtor mnogih njegovih uspešnic. Skupno pot sta začela že v zasedbi Martin Krpan, pred tem pa je bil Tomassini član skupin Boomerang, Oko in Jutro. Glasbo je naredil tudi za skladbo Z Goričkega v Piran

Izgubili smo velikega glasbenika in dolgoletnega člana Združenja SAZAS, ki je podpisan pod več kot 85 glasbenih del iz popularne glasbe.

Vlado Kreslin je ob izgubi zapisal:

Poslovil se je Miro Tomassini -Tomas, dolgoletni prijatelj in glasbeni sopotnik. Že v začetku sedemdesetih let, ko sem prišel v Ljubljano, sem občudujoče strmel v njega, ko je v Študentskem naselju igral bas pri bandih Oko, Jutro … V osemdesetih sva pričela skupaj pisati pesmi in nastopati kot duo. Nastala je Tista črna kitara in množica drugih komadov, tudi tistih v Martinu Krpanu. V devetdesetih je v Malih bogovih preklopil na kitaro in ustvaril množico nepozabnih kitarskih bravur in melodij. Neskončno je število neprespanih noči, od takrat , ko sva se vozila na špile z mojim fičotom, polnem ozvočenja in kitar, nepozaben je spomin na debate, ki jih je imel z Jožekom v Beltinški bandi. Tomas, dobro špilajte !

Na Združenju SAZAS njegovim najbližjim izrekamo globoko sožalje.

 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  MAROON 5 MEMORIES
 • 2
  THE WEEKND BLINDING LIGHTS
 • 3
  DUA LIPA DON'T START NOW
Sledite nam