Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Približuje se čas, do katerega je potrebno prijaviti dela za obračun 2020

 • 1025
Približuje se čas, do katerega je potrebno prijaviti dela za obračun 2020

Spoštovane avtorice, spoštovani avtorji in imetniki pravic.

Združenje SAZAS se tudi v teh turbulentnih časih trudi čimbolj učinkovito upravljati vaše pravice, pri čemer pa je ključna pravočasna prijava del. 28. februar je datum, do katerega je skladno s poslovanjem Združenja SAZAS, potrebno oddati prijave del in spremljajočo dokumentacijo, da bo le-ta zagotovo upoštevana pri izvedbi letnih obračunov za leto 2020.

Zaradi trenutnih razmer vas prosimo, da pohitite s prijavo svojih del in jih v največji možni meri oddate preko spletne aplikacije Moj SAZAS / E-prijava del, ki avtorjem in imetnikom pravic omogoča celovito urejanje in upravljanje opusa na daljavo. Prosimo vas, da portal uporabite za izpolnjevanje obrazcev tudi v primeru, kadar želite oddati fizične prijave. Uporaba portala je enostavna, v primeru težav ali vprašanj pa nas lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 64 38, kjer vam bomo z veseljem svetovali.

Več o storitvi si lahko preberete v novici E-prijava del za avtorje in imetnike pravic

Sprotno poročanje podatkov o glasbenih delih je ključno za učinkovito kolektivno upravljanje in natančno dodeljevanje avtorskega honorarja. Svetujemo vam, da svoja dela prijavite ob njihovem nastanku oz. najkasneje 28. februarja za obračune z letno frekvenco obračunavanja, da se le-ta zagotovo upošteva pri izvedbi obračuna za preteklo leto. Sprotno prijavljanje del je še posebej pomembno za dela, ki izidejo na nosilcih zvoka ali pa se njihova uporaba predvideva tudi izven meja Slovenije.

Poleg 28. februarja sta pomembna datuma za prijavo del in urejanje dokumentacije še 30. junij in 30. november. Slednja roka sta pomembna za kvartalne obračune.

Združenje SAZAS obračuna tudi neprijavljena dela v skladu s podatki, ki jih posredujejo uporabniki repertoarja. Pri takšnih podatkih obstaja verjetnost netočnosti, avtor pa nima možnosti pritožbe nad obračunom tovrstnih del.

Pomembni napotki in koristni napotki

 • Portal Moj SAZAS / E-prijava del omogoča številne funkcionalnosti in prinaša mnoge prednosti, zato vas vljudno vabimo, da skušate čim več svojih glasbenih del prijaviti na portalu.
 • Papirna prijava je še vedno mogoča z ustreznimi obrazci in v skladu z navodili, ki so na voljo na povezavi Obrazci za avtorje in založnike.
 • Osnovne podatke o prijavljenih delih lahko preverite na spletni strani Združenja SAZAS v bazi avtorjev in del.
 • Popoln izpis vaših del z vsemi podatki lahko naročite na e-naslov: [email protected] oz. vsi, ki že uporabljate portal Moj SAZAS – E-prijava del imate moč vpogleda v svoj opus 24/7.

 • Svetovanje in pomoč

  Za pomoč oz. svetovanje pri E-prijavi del, izpolnjevanju obrazcev ali ostale osnovne informacije, namenjene avtorjem, nas lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 64 38 ali na 01/423 8110 v času uradnih ur.

  V kolikor se bodo razmere izboljšale, pa ste vljudno vabljeni tudi na sedež Združenja SAZAS, Špruha 19. Prosimo, da se za obisk predhodno dogovorite na e-naslovu: [email protected]

   
  Sledite nam