Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Poslovni partner Združenja SAZAS, ki skrbi za informacijske tehnologije, nagrajen še za inovativnost

  • 1317
Poslovni partner Združenja SAZAS, ki skrbi za informacijske tehnologije, nagrajen še za inovativnost

Skupina stroka.si je prejela zlato priznanje za inovativnost GZS Koroške gospodarske zbornice.

Radlje ob Dravi, 23. september 2020. GZS Koroška gospodarska zbornica je podelila nagrade najboljšim inovacijam v koroški regiji za leto 2020. Skupina stroka.si je prejela zlato priznanje za rešitev FARSIGHT, integrirano platformo za podporo terenskemu delu, podprto z IOT monitoringom in obogateno resničnostjo.

Na dogodku v sklopu razširjene seje upravnega odbora GZS Koroške gospodarske zbornice sta priznanja podelila mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije, in Boštjan Paradiž, predsednik upravnega odbora Koroške gospodarske zbornice. V imenu Skupine stroka.si je nagrado prevzel direktor in lastnik Sandi Markon, ki je po dogodku izpostavil zaposlene:

“Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem zaposlenim, ki so sodelovali pri razvoju platforme FARSIGHT in z raznolikimi znanji vsak po svoje prispevali k uspešni izvedbi projekta. Še enkrat več nam je uspelo dokazati, da skupaj tvorimo odlično ekipo.”

Združenje SAZAS že vrsto let uspešno sodeluje s Skupino stroka.si na področju informacijsko-tehnoloških rešitev. Tudi po zaslugi rešitev Skupine stroka.si se Združenje SAZAS uvršča med najučinkovitejše avtorske kolektivne organizacije. Izgradnja sodobne IT platforme, ki omogoča nenehno izboljševanje in dograjevanje, je namreč temelj za delovanje kolektivne avtorske organizacije; omogoča skrbno, natančno in gospodarno zbiranje avtorskih nadomestil in delitev honorarjev na podlagi dejanske uporabe zaščitenega repertoarja.

Svojemu strateškemu partnerju ob prejemu ugledne nagrade iskreno čestitamo!

O nagrajenem inovativnem projektu

Platforma FARSIGHT je bila razvita z namenom, da se zaposlenim v organizacijah, ki se soočajo z izzivi terenskega dela (civilna zaščita, zdravstveni in komunalni delavci, reševalci …), s pomočjo sodobnih orodij omogoči optimalna delovna uspešnost na terenu. Rešitev z uporabo obogatene in virtualne resničnosti prispeva k izboljšanju načrtovanja, izvedbe operacij, pregleda dejanske prostorske situacije in upravljanja delovnih sredstev. Prilagojena je za naprednejše naprave, temelječe na internetu stvari, kot so droni, pametne ure, pametna očala in različni senzorji. Za najkompleksnejše scenarije je v uporabi tudi tehnologija veriženja blokov. V projekt se poleg slovenskega podjetja Stroka produkt v okviru Skupine stroka.si vključujejo partnerji iz različnih držav na evropski in širši ravni.

O Skupini stroka.si

V Skupini stroka.si, podjetju Stroka produkt d.o.o., že več kot 25 let svojim naročnikom zagotavljajo kakovostne, skrbno izbrane ter inovativne rešitve in storitve s področja informacijske tehnologije. Specializirani so za hitre in učinkovite IT-rešitve in sledijo viziji IT ljudem, kar pomeni, da želijo informacijske rešitve pripeljati do prav vsakega posameznika v organizaciji ter mu tako olajšati delo in povečati njegovo učinkovitost. Več kot 60 strokovnjakov suvereno pokriva področja poslovnih, sistemskih, spletnih in mobilnih rešitev ter poslovne analitike. Znotraj skupine delujeta močna razvojno-programerska ekipa strokovnjakov in oddelek za raziskave in razvoj (DCC), ki dnevno razvija nove modele poslovanja za podjetja ter jim tako pomaga na poti digitalne transformacije. Sodelujejo s svetovno priznanimi proizvajalci programske opreme, kot so Microsoft, HP Inc., HPE, Datalab, Altaro, Stirlitz, nopCommerce, DotNetNuke, Datalab. So sodoben in inovativen Microsoftov partner, kar potrjuje tudi Microsoft, ki jim je že trikrat (2013, 2017, 2018) podelil laskavi naziv Microsoftov partner leta za Slovenijo.

 
Sledite nam