Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Glasbeni avtorji in Združenje SAZAS smo družbeno odgovorni!

 • 906
Glasbeni avtorji in Združenje SAZAS smo družbeno odgovorni!

V Združenju SAZAS, k. o., smo s strani RTV Slovenija prejeli dopis, ki sta ga na naše združenje naslovila generalni direktor RTV Slovenija g. Igor Kadunc in direktor Radia Slovenija g. Mirko Štular, ter dopis Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Oboji so se na nas obrnili s prošnjo za brezplačno predvajanje zvočnih vsebin hudo bolnim otrokom in njihovim staršem, ki dneve preživljajo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana. Slednja je prejela podporo celotne RTV SLO, ki bo tudi priskrbela vsebine, za dovoljenje za neodplačno predvajanje pa so se obrnili na nas.

V Združenju SAZAS smo se skupaj z glasbenimi avtorji odzvali praktično takoj. 

Še isti dan smo jim sporočili, da enotno in iskreno, tako v imenu avtorjev kot našega združenja, podpiramo njihov predlog za čas trajanja epidemije. Takoj smo jim dovolili brezplačno uporabo avtorskih del za namene popestritve časa, ki ga hudo bolni otroci in njihovi starši preživljajo na Pediatrični kliniki v Ljubljani in so popolnoma izolirani od zunanjega sveta. Hkrati smo jim zaželeli, da jim glasba resnično polepša njihov plemeniti čas.

Zaprosili smo jih, da malim bolnikom in njihovim staršem prenesejo naše najboljše pozdrave in želje v imenu glasbenih avtorjev, naših sodelavcev in poslovodstva Združenja SAZAS. Naš dopis pa naj prosto posredujejo tudi vsem, ki so k temu pripomogli.

Ker se zavedamo naše družbene odgovornosti, smo jih spomnili, da smo jim vedno na razpolago in dosegljivi. 

Ostanite zdravi in naj na moč glasbe še naprej povezuje! 

Vaš SAZAS

 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  MARAAYA DOBR' GRE
 • 2
  OFENBACH & QUARTERHEAD HEAD SHOULDERS KNEES & TOES
 • 3
  THE WEEKND SAVE YOUR TEARS
Sledite nam