Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Avtorji pred novim letom - zaskrbljeni, in vendar ustvarjalni, polni novih idej!

  • 611
Avtorji pred novim letom - zaskrbljeni, in vendar  ustvarjalni, polni novih idej!

Kaj se zgodi, kadar ima skladatelj, pisec besedil, avtor, eksistenčne težave? Postane upornik, se zapre vase, razkrije vzroke, odklanja posledice? Ne. Postane še bolj ustvarjalen, še bolj gnevno drzen, ognjevit, poln neznanih pobud. Zgodijo se besede, pesmi, ki na enostaven način govorijo o lepoti življenja, o velikih skrivnostih, ki nas plemenitijo in bogatijo. In kaj razmišljajo skladatelji, ki ustvarjajo glasbo resnobnih trenutkov, drobne skladbe, zahtevne umetnine, od komornih, zborovskih, opernih, plesno-baletnih do simfoničnih del? Iščejo svobodo duha, podmeno senzibilnosti, odzive na globino neenakosti, se znajdejo v svoji podzavesti, da se prebudi njih zavednost in ustvarjalna smelost.

To leto, ki ga malo še imamo, ni bilo prijazno. Bilo je nenaklonjeno našemu zdravemu počutju, zaprlo je ustvarjalnost na vseh koncih sveta. Tudi pri nas. Združenje SAZAS je vse moči usmerilo na skrb za zdravje, na spodbude vsem, ki delamo čim boljšo glasbo. Nadzorni odbor je spremljal dogajanja in se intenzivno posvečal vsem, ki ustvarjamo, ki čistimo ta zvočni svet. Tako in še bolj bomo delali tudi v prihodnjem letu.

V imenu članov NO Janeza Hvaleta, Vojka Sfiligoja, Jožeta Skubica in kajpak v svojem imenu, želim vsem, ki ste na kakršenkoli način ustvarjalno povezani z našim združenjem

lep praznični december,
vesele božične praznike
in
zdravo, prijazno, mirno in ustvarjalno bogato leto 2021!

Pavel Mihelčič, skladatelj
predsednik Nadzornega odbora
Združenja SAZAS, k. o.

Ljubljana, 12. decembra 2020

 
Sledite nam