Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

V petek, 26.6.2020 ni uradnih ur.

 • 84

Spoštovani,

obveščamo vas, da v petek 26.6.2020 ni uradnih ur.

Hvala za razumevanje.

Zaživel je Portal UP, ki pomaga poiskati prave imetnike avtorskih pravic

 • 96
Ste vedeli, da so do avtorskega honorarja upravičena tudi dela, katerih avtorjev zaradi pomanjkljivih ali napačnih podatkov ni mogoče prepoznati? Tak honorar se v skladu z določili zakona hrani na kolektivni organizaciji in izplača, če oziroma ko se ugotovi, kdo so imetniki pravic.

Obvestilo avtorjem in uporabnikom!

 • 232
S sproščanjem ukrepov države po epidemiji COVID-19, tudi Združenje SAZAS ponovno pričenja s poslovanjem, ki je veljalo pred COVID-19.

LAŽNI POZIVI

 • 303

Spoštovani!

V javnosti so se pojavili pozivi, ki uporabnike zavajajo z napačno informacijo o pridobitvi dovoljenja za zakonito uporabo glasbe. Navaja se tako kolektivno organizacijo SAZOR – GIZ kot tudi Združenje SAZAS k.o. Združenje SAZAS k.o. takšnih dopisov uporabnikom ni pošiljalo. V kolikor ste prejemnik takega poziva, vas vljudno naprošamo, da nas o tem obvestite.

Združenju SAZAS v kratkem certifikat za družbeno odgovorno podjetje

 • 197
Z veseljem sporočamo, da je Združenje SAZAS k.o. trenutno v postopku pridobivanja certifikata za družbeno-odgovorno podjetje (družbeno odgovoren delodajalec).

Največje srečanje sobodajalcev Slovenije 2020

 • 294
Dne 13., 14. in 15. maja 2020 bo potekalo največje srečanje sobodajalcev Slovenije. Na njemu bo s svojim predavanjem Zakaj obstajajo avtorske pravice in kaj pomenijo za sobodajalce in njihovo poslovanje dne 15.5.2020 sodelovalo tudi Združenje SAZAS.

Dopolnjeni ukrepi za pomoč samozaposlenim avtorjem

 • 266
Pripravili smo povzetek in najnovejšo dopolnitev interventnega Zakona za pomoč samozaposlenim avtorjem

Izvedeni obračuni za radiodifuzno oddajanje, radiodifuzno retransmisijo in sekundarno radiodifuzno oddajanje v delu ki se nanaša na radijske programe, mehanične pravice in avtorskih honorarjev iz tuji

 • 233
Izvedeni obračuni za radiodifuzno oddajanje, radiodifuzno retransmisijo in sekundarno radiodifuzno oddajanje v delu ki se nanaša na radijske programe, mehanične pravice in avtorskih honorarjev iz tujine Spoštovane avtorice, spoštovani avtorji in imetniki pravic,

Dogodek: Pravno formalni vidiki organizacije dogodkov

 • 228
Nahajamo se v nepredvidljivih časih, obdobju, ko smo primorani ostati doma in si ustvariti popolnoma nov ritem življenja, kot smo ga bili vajeni do sedaj. Na trenutno situacijo lahko gledamo kot katastrofo ali pa pogledamo iz druge perspektive, in jo vidimo kot obdobje novih, drugačnih priložnosti ter čas za nabiranje novih znanj.

Glasbeni avtorji in Združenje SAZAS smo družbeno odgovorni!

 • 460

V Združenju SAZAS, k. o., smo s strani RTV Slovenija prejeli dopis, ki sta ga na naše združenje naslovila generalni direktor RTV Slovenija g. Igor Kadunc in direktor Radia Slovenija g. Mirko Štular, ter dopis Pediatrične klinike UKC Ljubljana.

V Združenju SAZAS smo se skupaj z glasbenimi avtorji odzvali praktično takoj.

Združenje SAZAS k.o. naslovilo odprto pismo Vladi RS

 • 876
Združenju SAZAS k.o., so in ostajajo prva skrb glasbeni avtorji, ustvarjalci in imetniki pravic!

Odgovor na novinarska vprašanja VAL-a 202!

 • 467
Združenje SAZAS k.o. je dne, 24. marca 2020, iz strani novinarke gospe Klare Zupančič sprejelo novinarska vprašanja, ki vam jih navajamo v nadaljevanju.

Obvestilo avtorjem o poslovanju Združenja SAZAS v času izrednih razmer

 • 700

Spoštovane avtorice in avtorji, spoštovani imetniki pravic,

trenutne razmere v državi in po celem svetu so prinesle obdobje preizkušnje za vse. Naš vsakdan se je spremenil praktično čez noč in ne preostane nam drugega, kot da se z nastalo situacijo soočimo in spopademo. Poglavitno je, da ostanemo optimistični in da čas, ki nam je kar naenkrat v obilici na razpolago, najbolje izkoristimo.

Posebno obvestilo uporabnikom glasbe

 • 2734

Spoštovani uporabniki glasbe,

želimo vam sporočiti, da se na Združenju SAZAS k.o. zavedamo nastale situacije glede prepovedi javnega zbiranja (prireditve) in o zaprtju javnih prostorov (prostori z nastanitvenimi, gostinskimi, wellness, športnorekreacijskimi, kulturnimi, frizerskimi in kozmetičnimi storitvami). Sledimo in bomo tudi v prihodnje sledili ukrepom Vlade RS ter drugih inštitucij in do vas ustrezno odreagirali.

Pomembno:
Za dneve trajanja prepovedi javnega zbiranja in zaprtja javnih prostorov s strani Vlade RS, Združenje SAZAS k.o. samodejno ne bo zaračunalo nadomestil! To za vas uporabnike pomeni, da posebne odjave za vas niso potrebne!

Prijazno vas ponovno obveščamo, da smo dosegljivi na sledečih kontaktih:

Brezplačna telefonska številka: 080 64 39
Številka za uporabnike glasbe v javnih prostorih: 030 322 851
Številka za organizatorje prireditev: 030 706 021
Centrala: 01 423 81 10
Elektronska pošta: [email protected] ali [email protected] ali [email protected].

V imenu Združenja SAZAS k.o. vam in vsem vašim želimo, da se življenje čim prej vrne v ustaljene tire.

Moč glasbe nas povezuje!

Koronavirus: Avtorjem glasbe smo na voljo po rednem delovnem času

 • 563

Spoštovani avtorji glasbe,

kljub zahtevni in težki situaciji, v kateri smo se zaradi novega koronavirusa znašli vsi, vas na Združenju SAZAS obveščamo, da smo še vedno na voljo za odgovore na vsa vaša vprašanja.

Iz domačih pisarn smo na voljo vsak dan med 8. in 16. uro, dosegljivi pa smo:

Želimo vam vse dobro in predvsem – ostanite zdravi.
Vaš SAZAS

V trenutni situaciji povečano število uradnih ur preko telefonske številke

 • 368

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je Združenje SAZAS k.o. v trenutni situaciji za vas spremenilo oziroma povečalo število uradnih ur preko telefonske številke 01 423 8110, in sicer:

 • ponedeljek, torek, sreda in četrtek od 8.30 do 15.00 in
 • petek od 8.30.do 11.30.

Koronavirus v Sloveniji

 • 458

Združenje SAZAS k.o. spremlja dogajanje glede nevarnosti širjenja nalezljive bolezni sars-cov-2 v Sloveniji. Trenutno čas uradnih ur ostaja nespremenjen. V primeru izbruha epidemije in sprejetih dodatnih ukrepov vlade, bo tudi Združenje SAZAS k.o. ustrezno ukrepalo. Kljub temu pa vse vljudno naprošamo, da v kolikor lahko zadeve uredite preko spleta ali telefona, to storite na ta način.

V petek, 6.3.2020 ni uradnih ur.

 • 262

Spoštovani,

obveščamo vas, da v petek 6.3.2020 ni uradnih ur.

Hvala za razumevanje.

Obračuni: PR 2019 Veliki koncerti 2019/4, Male pravice iz tujine 2019/3 in Mehanične pravice iz tujine 2019/3

 • 264
Spoštovane avtorice, spoštovani avtorji in imetniki pravic, obveščamo vas, da so bili 3.3.2020 izvedeni naslednji obračuni

Za nami je še ena uspešna delavnica o prijavi avtorskih del

 • 312

Pred nedavnim smo v Ljubljani organizirali prvo delavnico na temo prijav avtorskih del. Odzivi avtorjev so bili odlični, zanjo pa so izrazili zanimanje tudi drugi avtorji, zato smo se odločili, da jo ponovimo.

Vabilo na delavnico na temo prijave avtorskega dela

Sreda 4. 3. 2020, ob 17. uri v prostorih Občine Dolenjske Toplice, sejna soba II., Sokoljski trg 4

 • 347
Spoštovani, vabimo vas na delavnico na temo prijave avtorskega dela. Na delavnicah obravnavamo vprašanja, kot so

Zapustil nas je Janez Zmazek ‒ Žan

 • 370
Pri 67 letih nas je zapustil Janez Zmazek – Žan, dolgoletni aktivni član Združenja SAZAS, član nadzornega odbora v letih 2006 do 2017 in, seveda, izreden avtor in glasbenik. Njegove skladbe bodo ostale pomemben del slovenske glasbene zakladnice.

Na regijski konferenci predstavili obveznosti organizatorjev dogodkov v zvezi z glasbo

 • 246
Predstavniki Združenja SAZAS smo se v sredo, 5. februarja 2020, udeležili regijske konference nevladnih organizacij Pomurja, kjer smo organizatorjem dogodkov predstavili njihove obveznosti, povezane z glasbo.

Vabilo na delavnico na temo prijave del

Sreda, 19.2.2020 ob 18.00 uri, v Hotelu Zvezda Murska Sobota

 • 297

Sreda, 19.2.2020 ob 18.00 uri, v Hotelu Zvezda Murska Sobota

Zaradi izredno pozitivnih odzivov avtorjev, ki so se udeležili prve delavnice na temo prijav del v Ljubljani in dodatnega zanimanja s strani avtorjev, smo se odločili, da izvedemo serijo delavnic s podobno vsebino po celi Sloveniji. Na delavnicah obravnavamo najpogostejša vprašanja glede zaščite pravic, prijave del in opozorimo na ključne zadeve, na katere morate biti pozorni, da prejmete ustrezen avtorski honorar. Ob tem odgovorimo tudi na vsa ostala vprašanja glede zaščite in upravljanja avtorskih pravic ali pa vas usmerimo naprej, da lahko pridete do odgovorov na vprašanja, ki vas zanimajo.

Združenje SAZAS postalo član GZS

 • 310
Z veseljem sporočamo, da je Združenje SAZAS postalo član Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), reprezentativnega predstavnika slovenskega gospodarstva. S tem smo potrdili, da naša dejavnost vsekakor sodi med gospodarske panoge, čeprav zagotavlja drugačne storitve kot ostali. Trudili se bomo, da se znotraj GZS predstavimo kot enakovreden partner in dobavitelj.

Vabilo na delavnico na temo prijave del

Sreda, 29.1.2020 ob 17.00 uri, v Hotel Austria Trend

 • 445
Sreda, 29.1.2020 ob 17.00 uri, v Hotel Austria Trend

Vljudno vabljeni na delavnico na temo prijave del, ki bo v sredo , 29.1.2020 ob 17.00 uri, v Hotel Austria Trend, Dunajska cesta 154, Ljubljana, dvorana Andromeda.

V petek, 3.1.2020 ni uradnih ur.

 • 373
Spoštovani, 

obveščamo vas, da v petek 3.1.2020 ni uradnih ur. 

Hvala za razumevanje.

V petek, 27.12.2019 ni uradnih ur.

 • 321
Spoštovani, 

obveščamo vas, da v petek 27.12.2019 ni uradnih ur. 

Hvala za razumevanje.

Ure, dnevi, vse leto 2020 - naj bo uspešno in srečno!

 • 502
Glasba ima posebno sposobnost – živi svoj trenutni čas, se hrani s preteklim in zre v prihodnost. Nikoli ne bomo vedeli, kaj nam prinaša čas, ki ga lovimo, a zmoremo se navaditi, da najdemo v njem veliko lepih trenutkov. 

Seminar Odnosi med kolektivnimi organizacijami in njenimi člani v Budimpešti

 • 410

V Budimpešti je v organizaciji CISAC/BIEM 27. in 28. novembra potekal vsakoletni seminar za kolektivne organizacije Osrednje in Vzhode Evrope. Poudarek s tega za razvoj in delovanje avtorskih organizacij izredno pomembnega srečanja je bil na odnosih med kolektivnimi organizacijami in njenimi člani kot osnovi za učinkovito in transparentno delovanje organizacij.

Prvi dan srečanja je bil namenjen predvsem pravnim in tehničnim vidikom poslovanja kolektivnih organizacij v povezavi s članstvom, ter zahtevami, ki jih je prinesla nova evropska zakonodaja. Predstavljena je bila analiza pravil, ki jih predpisujejo kolektivne organizacije s tega področja in primerjava le-teh s preostalim svetom, natančen pregled zahtev iz zakonodaje in zavezujočih pravil CISAC v povezavi s članstvom in primeri dobrih praks. Drugi dan je bil namenjen predstavitvi projektov, ki jih bodisi izvajajo, bodisi podpirajo kolektivne organizacije. Predstavljeni so bili projekti INTO SCHOOL, ki vzpodbuja kreativnost mladih v okviru vrtcev in šol, različne delavnice in kreativni kampi ter projekt [email protected], ki promovira enakopravno obravnavo spolov v kreativnih industrijah in spodbuja ženske, da kot povsem enakopravne moškim kolegom stopijo na pot ustvarjalnosti.

Srečanje je udeležencem omogočilo izmenjavo informacij in primerjavo različnih praks delovanja, kar bo pripomoglo k še boljšemu delovanju Združenja SAZAS tako v odnosu do svojih članov kot tudi širše javnosti, to pa vodi k močni in prepoznavni zaščiti avtorjev in imetnikov pravic.

Združenje SAZAS sodelovalo na 12. strokovnem srečanju gostincev

 • 410

Združenje SAZAS je sodelovalo na 12. strokovnem srečanju gostincev, ki je potekalo dne 26.11.2019 v Kongresnem centru Portus v Portorožu v organizaciji Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Gostinci so tako iz prve roke izvedeli vse o prijavi uporabe glasbe za poslovne namene, pridobitvi licence ter kako izkoristiti ugodnosti v primeru vnaprejšnjega plačila.

Veseli smo, da se je toliko gostincev odzvalo in pristopilo k predstavnikom Združenja SAZAS, saj verjamemo, da prav osebni pristop in odkrita komunikacija, pripomoreta k vzpostavitvi odličnega in dolgotrajnega poslovnega sodelovanja. Dokaz več, da slogan Združenja SAZAS drži: Moč glasbe nas povezuje!

Združenje SAZAS k.o.

Obračuni: PR 2019 Veliki koncerti 2019/3 in RT 2018 radiodifuzna retransmisija: Televizija za leta 2011-2013

 • 974

Spoštovane avtorice, spoštovani avtorji in imetniki pravic,

obveščamo vas, da so bili 22.11.2019 izvedeni naslednji obračuni:

 • PR 2019 Veliki koncerti 2019/3
 • RT 2018 radiodifuzna retransmisija: Televizija za leto 2011
 • RT 2018 radiodifuzna retransmisija: Televizija za leto 2012 in
 • RT 2018 radiodifuzna retransmisija: Televizija za leto 2013.

Izplačila avtorskih honorarjev iz naslova navedenih obračunov so bila nakazana avtorjem in imetnikom pravic 22. 11. 2019 oziroma bodo nakazana v skladu z izstavljenimi računi.

Minimalni znesek za izplačilo posameznega področja znaša 15 € bruto. V izplačilo so vključeni tudi morebitni avtorski honorarji iz preteklih obdobij, ki še niso bili predhodno izplačani.

Obvestilo - ZMAGA

 • 564
Združenje SAZAS je po objavi odgovora pričakovalo, da bo spletni portal Siol.net samodejno popravil tudi naslov, saj je bilo tako iz našega odgovora kot tudi iz pisanja omenjenega portala moč razbrati, da v zgodbi Združenje SAZAS ni sodelovalo, zato ni moglo doživeti poraza.

Uvajamo EVROPSKI MODEL ODLIČNOSTI POSLOVANJA

 • 342

Združenje SAZAS k.o. v svoje poslovanje uvaja model EFQM, ki pomeni razširjenost na različne segmente deležnikov – glasbene avtorje in imetnike pravic, uporabnike, družbo, zaposlene in druge poslovne partnerje. Evropski model EFQM spodbuja k uporabi razširjenih pristopov ter strmi k nenehnim izboljšavam in odličnosti poslovanja na vseh področjih delovanja organizacije, upoštevaje cilje (rezultate) in vire (dejavnike).

Obvestilo

 • 410

Združenje SAZAS je dne 7.11.2019 prejelo sporočilo s strani spletnega portala Siol.NET, da so naš odgovor poslan 6.11.2019 vključili v članek z naslovom Zmaga za radijske postaje, poraz za SAZAS.

 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  THE WEEKND BLINDING LIGHTS
 • 2
  MAROON 5 MEMORIES
 • 3
  TONES AND I DANCE MONKEY
Sledite nam