Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Nadgradnja baze repertoarja Združenja SAZAS omogoča dodatno storitev

  • 3101
Nadgradnja baze repertoarja Združenja SAZAS omogoča dodatno storitev

Spoštovane avtorice, spoštovani avtorji in imetniki pravic.

Združenje SAZAS s trajnostnim pristopom in v skladu s svojo vizijo nenehno išče rešitve za boljše, kakovostnejše in učinkovitejše storitve.

Veseli nas, da je opazen pozitiven trend v zavedanju uporabnikov o njihovih obveznostih glede uporabe avtorsko zaščitenega repertoarja. To dokazuje dnevno naraščajoče število zahtevkov uporabnikov za ureditev pravic in pridobitev dovoljenja – Vašega soglasja – za uporabo vaših del, tudi v primerih, ko zato ni predvideno kolektivno upravljanje in mora uporabnik pravice urediti neposredno z Vami.

V želji, da bi Vi sami imeli večji pregled in možnost neposrednega komuniciranja z uporabniki glede tovrstnih zahtevkov ter da bi bila komunikacijska pot krajša, smo s celovito prenovo portala sazas.org, nadgradili tudi Bazo del Združenja SAZAS.

Odslej je omogočeno, da so pri izpisu posamezne skladbe vidni tudi kontaktni podatki, preko katerih lahko uporabnik neposredno naveže stik z vami, avtorji skladbe bodisi z vašo založbo. S klikom na i (več informacij), se izpišejo kontaktni podatki (glejte primer izpisa v nadaljevanju).

Da, želim izpis kontaktnih podtakov za neposredno komuniciranje

Če želite, da se pri Vaših registriranih skladbah izpišejo dodatni podatki (vidni javnosti), vas vljudno prosim, da ustrezno dopolnite:

Koristni nasveti:
  • Izpis kontaktnih podatkov pri glasbenem delu je zelo koristen, saj vam omogoča neposredno komuniciranje in hitrejše urejanje pravic, hkrati pa imate pregled nad uporabo vašega dela (npr. predelava skladbe, uporaba v posebne namene, promocijske aktivnosti idr.).
  • Razmislite, ali želite prejemati tovrstne zahtevke na svoj osebni e-naslov ali pa si raje ustvarite nov, poseben e-poštni naslov.
  • Redno posodabljajte svoje podatke. Če opazite kakršno koli netočnost, vas vljudno prosimo, da nas na to opozorite in sporočite na E: [email protected].
Tovrstna nadgradnja prinaša bistveno razbremenitev strokovne službe, zato vljudno pozivamo, da se čim prej odzovete in pričnete uporabljati predstavljeno storitev.

 Primer izpisa:

 Baza del SAZAS-izpis

Vsaka razbremenitev strokovne službe omogoča učinkovitejšo in kakovostnejše kolektivno upravljanja ter nižje stroške poslovanja.

S sodelovanjem lahko le še okrepimo zavest o nujnosti spoštovanja avtorske pravice in njen doprinos k trajnostni rasti družbe pri uporabnikih in širši javnosti. Spodbujamo in olajšajmo dostop do uporabe vaših del. Z zakonito rabo – glasbeni fair-play.

Dokumenti za prenos

 
Sledite nam