Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

12. september – odločilen dan za evropske ustvarjalce

 • 555
12. september – odločilen dan za evropske ustvarjalce

12. 9. 2018 bo Evropski parlament glasoval o avtorski direktivi, kar bo imelo bistvene posledice za nadaljnji razvoj avtorske zakonodaje in zagotavljanje izključnosti pravice avtorjev oz. ustvarjalcev do avtorskega honorarje v digitalnem okolju.

V Evropi poteka več gibanj, ki se zavzemajo za bolj pravično ureditev avtorske zakonodaje v digitalnem okolju, ki bi avtorjem in drugim ustvarjalcem omogočila ureditev trenutnega velikega vrednostnega razkoraka. Že dlje časa trajajoča je peticija za pravični internet - Make Internet Fair. Svoj glas podpore lahko še vedno oddate.

Konec avgusta 2018 je bilo ustanovljeno gibanje Evropa za ustvarjalce (ang. Europe for Creators), ki je pričelo s kampanjo v podporo avtorski direktivi. Več o gibanju izveste na njihovi spletni strani Europe for Creators, lahko pa se aktivno vključite v razprave na njihovem družabnem profilu #EuropeForCreators.

CISAC, Mednarodna konfederacija društev skladateljev in avtorjev je v sodelovanju z GESAC, interesnim združenjem evropskih avtorskih organizacij posnelo 30 sekundni video, ki sicer na humoren način, a zelo nedvoumno sporoča resne posledice še nadalje neurejenega digitalnega področja za kreativni sektor oz. avtorje in ustvarjalce.

 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  MAROON 5 MEMORIES
 • 2
  TONES AND I DANCE MONKEY
 • 3
  DUA LIPA DON'T START NOW
Sledite nam