Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Čas prihodnosti – srečno, zdravo leto 2023!

  • 509
Čas prihodnosti – srečno, zdravo leto 2023!

Ko z upanjem in velikimi pričakovanji pogledujemo v prihodnost, je prav in naravno, da se dotaknemo tudi minevanja leta, ki odhaja.

Je bilo leto 2022 takšno kot smo pričakovali, je bilo srečno in zdravo, kot smo hoteli in želeli? Veliko dobrega se je zgodilo, ne malo slabega. Mir je ostal, nemir se je zgodil blizu, orožje so hoteli preizkusiti, na ljudeh; ukazi z grožnjami so se dogajali izza udobja dolge mize. Ljudje umirajo – na obeh straneh. Pandemija se je začela umikati, glasba pa je spet dobivala svojo nekdanjo moč. Govorica zvoka se je prebudila, umetniki smo udarjali po vesti množic in posameznikov. Glasba, ki ima različne veščine, različne načine govorice, je – kot tisočletja, stoletja, zaznamovala bližino našega časa – prevzela je umetniško prodornost antike in vseh minulih obdobij, še danes oblikuje čas, ki se ga veselimo, pa tudi bojimo.

Glasba ne ubija; veselje zapira slabosti, dviguje moralo in celi rane. Pogled nazaj ni več zastrt, žaloben, čistina je kot sončni zahod. Rdeča barva ozarjene noči spominja, da bo na drugi strani vzšlo sonce, ki nam znova izbistri um. Verjeli bomo, da gledamo napoved časa, ki se z optimizmom vrača. Jutra napovedujejo dan. Vsak od nas vpliva na prihodnost časa, dokončali pa ga bodo drugi.

Pomislimo, upamo, da bo vsak dan boljši, da bo čas, ki ga bomo živeli, bolj prijazen. Oblikujemo ga vsi:

Avtorji, skladatelji, pisci besedil, pa tudi vsi, ki skrbijo, ki delajo, da bi ohranili naše pravice, da bi z glasbo spreminjali svet, da bi bili srečni in zdravi.

Vsem želim v imenu Nadzornega odbora in Poslovodstva, da bi se veselili jutra in ozarjenih noči, da bi dnevi prinašali svetlobo in pramene sonca.

Naj nam bo sonce blizu. Srečno, zdravo – 2023!

Marcel Škerjanc
SAZAS
Poslovodstvo
Pavel Mihelčič
Nadzorni odbor
predsednik
 
Sledite nam