Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Obračun velikih koncertov in avtorskih pravic iz tujine

 • 162

Spoštovane avtorice in avtorji, spoštovani imetniki pravic,

obveščamo vas, da so bili 10.6.2022 izvedena nakazila za naslednje obračune

URSIL ima Facebook, Twitter in LinkedIn

 • 477
Za zagotovitev ažurne komunikacije s splošno in strokovno javnostjo je Urad za intelektualno lastnino (URSIL) vzpostavil profile na družbenih omrežjih

Združenje SAZAS ZA ukrajinske avtorje

 • 469
Združenje SAZAS se pridružuje pozivu pomembnih mednarodnih avtorskih organizacij CISAC in BIEM, katerih član je, ki sta javno pozvali člane in zainteresirano javnost po vsem svetu, da podprejo njihova prizadevanja v izražanju solidarnosti in pomoči ukrajinskim avtorjem ob zadnjih, pretresljivih dogodkih v Ukrajini.

Obvestilo: 11. 3. 2022 ni uradnih ur

 • 438

Spoštovani,

obveščamo vas, da v petek 11.3.2022 ni uradnih ur.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav

Vabilo na delavnico o upravljanju avtorskih pravic

 • 505

Vabimo vas na delavnico na temo vaše avtorske zaščite, ki bo v četrtek, 17. 3. 2022, ob 17. uri v Marezigah, Gostilna Karjola.

Približuje se 28. februar, datum do katerega je potrebno oddati prijave del

 • 505

Radi bi vas spomnili, da je urejena dokumentacija eden od ključnih pogojev, da se lahko izvrši korektna dodelitev avtorskih honorarjev.

Poslovil se je Marko Brecelj, eden vidnejših slovenskih ustvarjalcev

 • 427
V 71. letu starosti se je poslovil Marko Brecelj, eden od vidnejših slovenskih kantavtorjev, pesnik, glasbenik in človek. 

Obvestilo: 7. 2. 2022 ni uradnih ur

 • 305
Spoštovani, Obveščamo vas, da v ponedeljek 7.2.2022, ni uradnih ur. Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Obračun javnih izvajanj, avtorskih honorarjev iz tujine in naknadno prepoznanih del

 • 547

Spoštovane avtorice,
spoštovani avtorji in imetniki pravic, obveščamo vas, da so bili 29.12.2021 izvedena nakazila za naslednje obračune: Male pravice iz države, Javna izvajanja iz države, Male pravice iz tujine, Mehanične pravice iz tujine.

Obvestilo avtorjem in imetnikom pravic o podatkih za namene identifikacije

 • 932
Skladno z Zakonom o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic smo vas najmanj enkrat letno dolžni obvestiti o kontaktnih podatkih za identifikacijo.

RAZPIS ZA DODELITEV SREDSTEV IZ NAMENSKEGA SKLADA ZA NAMEN SPODBUJANJA KULTURNOUMETNIŠKEGA USTVARJANJA IN RAZŠIRJANJA NOVIH AVTORSKIH DEL NA PODROČJIH, POMEMBNIH ZA OHRANJANJE KULTURNE RAZNOLIKOSTI

 • 491

Združenje SAZAS k.o. na podlagi 33. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP) ter na podlagi Pravil o namenskih skladih Združenja SAZAS k.o. z dne 18.10.2017 z dnem 23.12.2021 objavlja Razpis za dodelitev sredstev iz namenskega sklada za namen spodbujanja kulturno umetniškega ustvarjanja in razširjanja novih avtorskih del na področjih, pomembnih za ohranjanje kulturne raznolikosti.

RAZPIS ZA DODELITEV SREDSTEV IZ NAMENSKEGA SKLADA ZA IZOBRAŽEVALNI NAMEN

 • 422
Združenje SAZAS k.o. na podlagi 33. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP) ter na podlagi Pravil o namenskih skladih Združenja SAZAS k.o. z dne 18.10.2017 z dnem 23.12.2021 objavlja Razpis za dodelitev sredstev iz namenskega sklada za izobraževalni namen.

V petek, 24.12.2021, ni uradnih ur.

 • 324
Spoštovani,

obveščamo vas, da v petek, 24.12.2021, ni uradnih ur.

Hvala za razumenvanje in želimo Vam lepe praznike.

Štirje kovači vpisani v Guinnessovo knjigo rekordov

 • 536
Koroški ansambel Štirje kovači se je decembra 2021 vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejši neprekinjeno delujoči ansambel na svetu. V njem Franc Šegovc, soustanovitelj in vodja Štirih kovačev, že 67 let skupaj z ženo Hermino in drugimi člani ansambla razveseljuje občinstvo doma in po svetu.

Božični prazniki v krogu družine, novoletni v krogu iskrenih prijateljev!

 • 569
Minulo leto ni minevalo brez težav. Posloviti smo se morali od dobrih prijateljev, pestila – razdvajala in družila - nas je kuga 21. stoletja. Živeti smo morali z bližnjimi prijatelji, predvsem z družino, ustvarjali smo več kot bi sicer, zgodila se je ljubezen, udarila nas je bolezen.

RAZPIS ZA DODELITEV SREDSTEV IZ NAMENSKEGA SKLADA ZA IZOBRAŽEVALNI NAMEN

 • 451

Združenje SAZAS k.o. na podlagi 33. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP) ter na podlagi Pravil o namenskih skladih Združenja SAZAS k.o. z dne 18.10.2017 z dnem 10.12.2021 objavlja Razpis za dodelitev sredstev iz namenskega sklada za izobraževalni namen.

RAZPIS ZA DODELITEV SREDSTEV IZ NAMENSKEGA SKLADA ZA NAMEN SPODBUJANJA KULTURNOUMETNIŠKEGA USTVARJANJA IN RAZŠIRJANJA NOVIH AVTORSKIH DEL NA PODROČJIH, POMEMBNIH ZA OHRANJANJE KULTURNE RAZNOLIKOSTI

 • 311

Združenje SAZAS k.o. na podlagi 33. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP) ter na podlagi Pravil o namenskih skladih Združenja SAZAS k.o. z dne 18.10.2017 z dnem 10.12.2021 objavlja Razpis za dodelitev sredstev iz namenskega sklada za namen spodbujanja kulturno umetniškega ustvarjanja in razširjanja novih avtorskih del na področjih, pomembnih za ohranjanje kulturne raznolikosti.

Vabilo na 7. zasedanje Skupščine Združenja SAZAS k.o.

 • 517

Spoštovane članice, spoštovani člani Združenja SAZAS k.o.

Vljudno vas vabimo na 7. zasedanje Skupščine Združenja SAZAS k.o., ki bo v torek, 14. decembra 2021 ob 17.00 uri, v Austria Trend Hotelu Ljubljana v dvorani JANUS, Dunajska cesta 154, Ljubljana (ob izvozu s severne obvoznice).

Jože Skubic

 • 844
Premišljene besede, vljudna pisma, sonoren glas, ki so mu ljubitelji narodno-zabavne glasbe radi prisluhnili, so bile prepoznavne lastnosti Jožeta Skubica, ki je bil vrsto let dejaven v vodstvu Združenja SAZAS, kjer je bil štiri leta tudi član Nadzornega odbora, kjer smo pozorno poslušali njegove modre besede.

Mnogo prezgodaj se je poslovil avtor in pevec Jože Skubic

 • 644

V 55. letu se je poslovil avtor mnogoterih nepozabnih skladb in pevec legendarne skupine Slapovi. Bil je dolgoletni član Združenja SAZAS, ki je s svojim delom v Upravnem in Nadzornem odboru pomembno vplival na uveljavljanje avtorskih pravic. Pogrešali ga bomo. Družini in njegovim bližnjim pa izrekamo iskreno sožalje.

Izplačilo preostalih sredstev iz leta 2020 in izredne pomoči po PKP 7

 • 1274

Spoštovane avtorice, avtorji in imetniki pravic!

Obveščamo vas, da je izveden preostanek obračunov za leto 2020, v prihodnjem tednu pa bodo tistim, ki so do tega upravičeni, izvedena dodatna izplačila iz sklada za pomoč.

Letno poročilo Združenja SAZAS k.o. za leto 2020

 • 0

Letno poročilo Združenja SAZAS k.o. za leto 2020 vsebuje celovit pregled delovanja in poslovanja združenja v l. 2020.

Vsebina poročila:

 • Predstavitev društva
 • Poročilo o aktivnostih v poslovnem letu 2020
 • Računovodsko poročilo in pojasnila k računovodskim izkazom
 • Poročilo o uporabi sredstev iz namenskih skladov
 • Poslovni partnerji
 • Izjave o nasprotju interesov
 • Revizorjevo mnenje
 • In memoriam.

Marcel Škerjanc, poslovodstvo, je v uvodnem nagovoru med drugim izpostavil:

»Prepoved javnega zbiranja je prinesla odpovedi številnih prireditev, odlok o zaprtju javnih prostorov pa je ugasnil še vse gostinske, športno-rekreacijske, kulturne in druge dejavnosti, ki jih običajno spremlja glasba.

V Združenju SAZAS smo se med letom trudili, da najdemo skupni kompromis in vsaj nekoliko omilimo situacijo. Rezultati, predstavljeni v tem letnem poročilu, pričakovano ne odražajo rasti, ki smo jo dosegali v preteklih letih, a vseeno v prihodnost gledamo polni upanja na ponovni vzpon celotne glasbene industrije.«

Letno poročilo Združenja SAZAS k.o. za leto 2020

V slovo Janezu Hvaletu

 • 738

Nedeljsko jutro, svetlo in zelo toplo. Kot vse poletje, kot dan v avgustu, ki nam je vzel glasbenika z dušo in srcem, našega dobrovoljnega prijatelja – Janeza Hvaleta.

Umrl dolgoletni član in član Nadzornega odbora Združenje SAZAS

 • 906
V 70. letu starosti je umrl legendarni glasbenik in avtor številnih besedi Janez Hvale.

ZDRUŽENJE SAZAS JE DRUŽBENO ODGOVORNA ORGANIZACIJA

 • 1039

Z veseljem sporočamo, da je Združenje SAZAS k.o. prejelo Certifikat za družbeno-odgovorno organizacijo (družbeno odgovoren delodajalec).

Vabilo na 6. zasedanje Skupščine Združenja SAZAS k.o.

 • 646

Spoštovane članice, spoštovani člani Združenja SAZAS k.o.

Vljudno vas vabimo na 6. zasedanje Skupščine Združenja SAZAS k.o., ki bo v ponedeljek, 30. avgusta 2021 ob 11.00 uri, v Austria Trend Hotelu Ljubljana v dvorani JANUS, Dunajska cesta 154, Ljubljana (ob izvozu s severne obvoznice).

Posredovanje podatkov za izplačilo iz naslova nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje

 • 1158

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je Združenje SAZAS k. o. (v nadaljevanju Združenje SAZAS) v letu 2020, prvič po dolgem času, ko se zaradi neizdanega dovoljenja nadomestila niso zbirala, spet deli sredstva za privatno in drugo lastno reproduciranje v obsegu iz 50. člena ZASP, ki jih je zbralo društvo KOPRIVA k.o.

Izplačilo sredstev iz dela obračuna za leto 2020

 • 1257

Spoštovane avtorice, avtorji in imetniki pravic,

Obveščamo vas, da smo 29. 7. 2021 izvedli del obračunov za leto 2020, ki se nanašajo na male pravice 2020, mehanične pravice 2020 in velike koncerte 2021.

Izplačilo sredstev izredne pomoči – PKP 7

 • 1889

Spoštovane avtorice, avtorji in imetniki pravic,

Obveščamo vas, da je Združenje SAZAS k.o., z namenom omilitve nastale škode zaradi posledic COVID-19, danes avtorjem in imetnikom pravic izvedlo izplačila pomoči.

 

Uradne ure

 • 1005
Obveščamo vas, da so uradne ure od 18.6.2021 dalje zopet v ponedeljek in sredo od 8.30 do 15.00, ter petek od 8.30 do 11.30.

Kozinova nagrada za leto 2021 Aldu Kumarju

 • 1117
Prejemnik 28. Kozinove nagrade je skladatelj Aldo Kumar. Nagrado bo prejel za zaokrožen skladateljski opus.

Obračun javnega izvajanja 2020/4 in 2021/1, ter avtorskih honorarjev iz tujine 2020/4, 2021/1

 • 1285
Spoštovane avtorice, spoštovani avtorji in imetniki pravic,

obveščamo vas, da so bili 26.5.2021 izvedeni obračuni iz naslednjih področij:

Male pravice iz države javno izvajanje:
 PR 2020 Veliki koncerti 2021/1
 PR 2021 Veliki koncerti 2021/1
 TP 2021 Veliki pretočni koncerti 2021/1
Male pravice iz tujine:
 MP 2020 Male pravice iz tujine 2020/4
 RT 2020 Retransmisija domačih programov v tujini 2020-4 AHP
 MP 2021 Male pravice iz tujine 2021/1
 RT 2021 Retransmisija domačih programov v tujini 2021-1 AHP
Mehanične pravice iz tujine:
 MH 2020 Mehanične pravice iz tujine 2020/4
 MH 2021 Mehanične pravice iz tujine 2021/1

Sporočilo o Začasni tarifi za sočasni prenos izvajanja avtorsko varovanega glasbenega repertoarja Združenja SAZAS k.o. t. i. tarifi za 'live stream' koncerte.

 • 2367

Več si lahko preberete v dokumentu

Omejeno delo Združenja SAZAS

 • 1012
Spoštovane/i,

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji dne 28.3.2021 sprejela dodatne ukrepe za zajezitev epidemije SARS-COV-2 oziroma »lockdown« za čas od 1. do 11. aprila 2021. V tem času oziroma do preklica ukrepov bo tudi delovanje Združenja SAZAS omejeno, zato se vam že v naprej opravičujemo, v kolikor boste na naš odgovor čakali dlje kot običajno.


Združenje SAZAS k.o. vam želi, da ostanete zdravi.

In kot vedno - Moč glasbe nas povezuje!


Sprejeti so dodatni ukrepi za zajezitev epidemije SARS-COV-2

 • 929

Spoštovani uporabniki glasbe,

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji dne 28.3.2021 sprejela dodatne ukrepe za zajezitev epidemije SARS-COV-2, ki določajo, da se po Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji od 1. pa do 11. aprila 2021 omeji prodaja blaga ali storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Želimo vas obvestiti, da Združenje SAZAS za čas veljavnosti omejitev tako kot v prvem in drugem valu epidemije tudi tokrat samodejno ne bo obračunavalo avtorskega honorarja. Odjava uporabe glasbe ni potrebna saj bo Združenje SAZAS to naredilo na podlagi odloka samega.

Sledite nam