Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Aktualno

Novice in sporočila za javnost

Združenje SAZAS se pridružuje akciji Voda iz pipe

 • 471
Združenje SAZAS se pridružuje akciji Voda iz pipe

Pitje vode iz pipe je bolj zdravo in do okolja prijaznejše kot voda iz plastenke, zato je v slovenskih komunalnih podjetjih nastala pobuda, katere namen je predstaviti prednosti pitja vode iz pipe za okolje, zdravje in denarnico ter spodbuditi prebivalce k pitju vode iz pipe doma, v službi in javnih prostorih.

Mogoče je pridobiti uradni certifikat Voda iz pipe, ki velja pet let in začne veljati z dnem podpisa Zaveze s strani predstavnika organizacije. Za pristop in podpis certifikata je neprofitnim organizacijam, kot je Združenje SAZAS k.o., potrebno plačati letno dajatev.

V skladu z zasledovanjem družbeno odgovorne vloge in v okviru naravovarstvenih ukrepov se je Združenje SAZAS k.o. pridružilo akciji Voda iz pipe, katere glavni cilj je, da pitje vode iz pipe postane vsakodnevna praksa v podjetjih in organizacijah.

V Sloveniji imamo zelo kakovostno pitno vodo, zato v Združenju SAZAS k.o. spodbujamo pitje vode iz pipe, saj s tem posledično prispevamo k zmanjševanju onesnaževanja okolja z odvečno plastiko. Z majhnimi dejanji lahko vsak dan storimo nekaj za okolje in spreminjamo svet na bolje.

Združenje SAZAS k.o. je že sprejelo ekološko varčno pobudo, da podjetja in druge organizacije začnejo na sestankih in drugih dogodkih uporabljati vodo iz pipe, k takšnemu vedenju pa spodbujajo tudi zaposlene in partnerje. Organizacija bo v skladu z okolju prijaznimi načeli certifikata Voda iz pipe v poslovnih prostorih in na dogodkih, ki jih organizira, vodo iz pipe ponujala v steklenih vrčih in kozarcih; zaposlene ozaveščala, da imamo v Sloveniji zdravo in kakovostno pitno vodo ter da je pitje vode iz pipe bolj zdravo kot poseganje po predpakirani vodi.

V želji po varčevanju in zmanjšanju stroškov za avtorje uradna pridobitev certifikata za Združenje SAZAS k.o. ob že upoštevanju načel Voda iz pipe ni niti potrebna niti smotrna. Z izvajanjem akcije Združenje SAZAS k.o. hkrati privarčuje tudi pri nakupu plastenk vode in plastičnih kozarcev.

Združenje SAZAS k.o. s sledenjem smernicam akcije Voda iz pipe kaže, da skrb za okolje in ohranjanje naravnih virov ni samo vrednota, temveč način delovanja.

 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  MAROON 5 MEMORIES
 • 2
  THE WEEKND BLINDING LIGHTS
 • 3
  TONES AND I DANCE MONKEY
Sledite nam