Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

Združenje SAZAS podprlo snemanje videospota Hvala ne! Lee Sirk, slovenske predstavnice na Eurosongu 2018

  • 4027
Združenje SAZAS podprlo snemanje videospota Hvala ne! Lee Sirk, slovenske predstavnice na Eurosongu 2018

Združenje SAZAS je tudi letos podprlo snemanje uradnega videospota slovenske predstavnice na Eurosongu 2018.

Hudomušna in vedno nasmejana Lea Sirk je pred odhodom v Lizbono na novinarski konferenci ob nastopu vsem zbranim pripravila še eno presenečenje. Predstavila je uradni videospot za skladbo Hvala, ne!, ki ga je režiral Perica Rai, v glavnih vlogah pa sta nastopila Tine Ugrin in Ylenia Mahnič. V videospotu pa nastopa tudi tradicionalna butalska maska, narejena po humoristični pripovedi enega izmed naših najbolj prepoznavnih satiričnih piscev in pisca pravljic, Frana Milčinskega - Ježka.

Lea je o videu povedala:

“Na snemanju videospota smo se res imeli odlično. Tempo snemanja se je skladal s pesmijo, vsi smo veliko plesali in igrali različne vloge. Največja zahvala gre Združenju SAZAS, ki je projekt finančno podprlo, tako da brez njih tega izdelka ne bi bilo. Hvala tudi klubu Cirkus za prijazno pomoč, celotni kreativni ekipi, ki se je neverjetno izkazala, glavnima igralcema, ki sta bila enostavno fantastična, in vsem statistom, ki so prišli zraven. Upam, da bom to energijo uspela prenesti tudi v Lizbono, na oder in na TV ekrane!"

Lea pa kljub zelo velikemu izzivu, ki jo čaka v Lizboni, zre tudi v prihodnost. Po vrnitvi domov se odpravlja na slovensko turnejo, ki ji je nadela naslov Hvala, ne! Prvi koncertni vikend jo čaka že takoj ob povratku domov, saj bo 18. maja 2018 nastopila v Celju, 19. maja 2018 pa v Radencih.

Celotni ekipi slovenske predstavnice z Leo Sirk na čelu Združenje SAZAS želi odlično promocijo slovenske avtorske glasbe na Eurosongu 2018.

Iskrene čestitke za uvrstitev v finale!

Avtor fotografije:Sara Ros
Sledite nam