Navigacija

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

SAZAS spodbuja ustvarjalnost

Združenje SAZAS sodelovalo pri 9. glasbenem festivalu Arsana

  • 5450
Združenje SAZAS sodelovalo pri 9. glasbenem festivalu Arsana

Pri letošnjem, že 9. mednarodnem festivalu Arsana, ki je potekal od 21. do 29. julija 2017 na Ptuju, je partnersko sodelovalo tudi Združenje SAZAS.

Po besedah organizatorja gre za festival, ki je:

»prerasel v enega najbolj prepoznavnih, žanrsko raznolikih glasbenih festivalov v tem delu Evrope, ki vsako leto na več kot 60 dogodkih gosti preko 300 umetnikov in privabi blizu 20 000 obiskovalcev. Z eminentnimi izvajalci mednarodne glasbene scene je najstarejše mesto zapisal na svetovni glasbeni zemljevid.

Vrhunska klasična, jazz, etno, world instrumentalna in vokalna glasba, za vse generacije in okuse, se preliva med arkadami dvorišča ptujskega minoritskega samostana, DomaKULTure, atriju Hotela Mitra, na ulicah, dvoriščih in trgih ter v kavarnah, Ptujskem gradu in v čudovitem ambientu Dominikanskega samostana. Kar je posebej dragoceno; iz njega so izšli številni avtorski projekti z glasbenimi mojstri svetovnega formata, kot so Vox Arsana z New York Voices, Tango Story s Stefanom Milenkovichem, Živalski karneval s Konstantinom Boginom in muzikal Kurentova svatba z najpomembnejšimi slovenskimi ustvarjalci.

Glasbeno festivalsko dogajanje je prepleteno s pisano paleto spremljevalnih dogodkov. Mednarodno poletno klasično glasbeno akademijo vodijo evropski mojstri klasične glasbe iz Rima, Pariza, Dunaja, Moskve in Manheima, vodilni vokalni evropski jazz kamp pa New York Voices. K živahnemu utripu mesta v času festivala prispevajo mednarodna plesna akademija, poulično glasbeno ustvarjanje, mladinski vokalni tabor, otroškifestival, umetnostno terapevtski kamp, okrogle mize, kulinarični večeri, potopisna predavanja in drugi dogodki,…«

Zahvala organizatorja Združenju SAZAS


Avtor fotografije:Jure Matoz
 
Sledite nam