Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Združenje SAZAS sodelovalo na WEBSI 2017 – digitalni presežki Slovenije

  • 1778
Združenje SAZAS sodelovalo na WEBSI 2017 – digitalni presežki Slovenije

 S temeljito prenovo spletnega portala sazas.org je bilo spletno mesto opaženo tudi s strani organizatorjev WEBSI 2017, edinstvene slovenske platforme, ki izpostavlja, predstavlja in nagrajuje digitalne presežke Slovenije.

Spletno mesto ocenjuje strokovna žirija, letos ji je predsedoval Rok Cuderman, Petrol, ki jo sestavljajo priznani slovenski strokovnjaki in poznavalci digitalnega komunikacijskega prostora. Žirija nato dobesedno »secira, analizira in vrednoti« prijavljeni projekt iz različnih zornih kotov: iz poslovnega, komunikacijskega kot tudi oblikovalsko - grafičnega vidika.

Celovita prenova portala Združenje SAZAS sicer poteka že dlje časa, saj se v ozadju razvija in nadgrajuje poenotenje platforme ter podatkovne baze za kar 12 spletnih portalov združenja na enotno vstopno točko. Grafična, funkcionalna in vsebinska prenova portala sazas.org, namenjena avtorjem, uporabnikom in širši javnosti je tako le ena, a ključna in navzven opazna prenova.

Pri zasnovi projekta smo izhajali iz temeljnega komunikacijskega izziva, in sicer: kako praviloma šibko poznavanje relativno kompleksne materije avtorske zakonodaje prestaviti na poljuden, a še vedno strokoven način širši javnosti in s tem približati temeljno poslanstvo Združenja SAZAS:

nudenje najvišje možne in gospodarne zaščite avtorjem ter imetnikom pravic na varovanih delih, ter poenostavljen dostop uporabnikom za zakonito rabo svetovnega glasbenega repertoarja - na enem mestu, po enotni ceni za istovrstne uporabnike.

 Mnenja strokovne žirije o spletnem mestu sazas.org:

»Spletno mesto dobro odraža strateške cilje projekta ter prinaša sodobnejšo podobo in jasen komunikacijski pristop v smeri dvigovanja družbene zavesti na področju pomena avtorskih pravic.« (Simona Tepeš)

»Spletna stran na primeren način predstavlja organizacijo in še pomembneje, s primernimi vsebinami razlaga včasih nekoliko bolj suhe pojem in informacije, ki so posledica pravne podlage posameznim akcijam, ki jih mora uporabnik narediti na spletni strani.« (Peter Mesec)

»Iz vsebinskega vidika stran nudi vse potrebne informacije, s čimer gradi svojo transparentnost.« (Petra Bukovec)

Spletno mesto sazas.org v Dosjeju WEBSI 2017

S sodelovanjem pri takšnem projektu smo dobili dodatno potrditev strokovne javnosti, da Združenje SAZAS velja za sodobno in k trajnostnemu razvoju orientirano organizacijo. Dolgoročno sodelovanje s strateškim partnerjem - s Skupino stroka.si, ki izvaja IT in digitalne rešitve za Združenje SAZAS, je bila prava poslovna odločitev in je naložba za prihodnost, saj prinaša odlične rezultate na več ravneh. Združenje SAZAS velja namreč za eno izmed najnaprednejših kolektivnih avtorskih organizacij vzhodno-evropske regije znotraj globalne konfederacije CISAC.

 
Sledite nam