Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Združenje SAZAS podprlo 48. festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2017

  • 6214
Združenje SAZAS podprlo 48. festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2017

Združenje SAZAS je tudi letos sodelovalo pri že 48. festivalu narodno-zabavne glasbe Ptuj 2017, najstarejši prireditvi tega glasbenega žanra pri nas. Začetek ptujskega festivala NZG Slovenije sega namreč v leto 1969.

Strokovna javnost mu priznava visoko kakovost in pomemben vpliv na razvoj slovenske narodno-zabavne glasbe. V štirih desetletjih je na festivalu nastopilo več kot 400 ansamblov iz Slovenije in zamejstva, mnogi so zasloveli prav zaradi nastopa na ptujskem odru in mnogi so postali nadvse uspešni predstavniki te slovenske glasbene zvrsti tako v domovini kot zunaj njenih meja.

Festival je potekal v dveh dnevih; po uspešno izvedenem spominskem večeru Odštevamo do Abrahama, ko so ljubitelji narodno-zabavne glasbe za zmagovalno melodijo izbrali pesem Po haloških gričih od Štajerskih baronov, se je dogajanje na turnirskem prostoru ptujskega gradu nadaljevalo s tekmovalnim večerom že 48. festivala narodno-zabavne glasbe Ptuj 2017.

Za nagrade se je potegovalo deset ansamblov, zmagali pa so Mladi Pomurci in Prleški kvintet. Najboljše besedilo je po oceni komisije napisal Igor Pirkovič z naslovom Teče, teče čas v izvedbi Prleškega kvinteta.

Mladi Pomurci so se razveselili še nagrade za najboljšo melodijo 48. festivala z naslovom Mladost se ne ponovi (Bojan Lugarič, Vera Šolinc, David Duh).

Združenje SAZAS je prispevalo priznanje in denarno nagrado avtorjem skladbe, ki je bila izbrana kot najboljša melodija festivala. Nagrado je v imenu Združenja podelil g. Lesjak.

Avtor fotografije:Črtomir Goznik, Radio Tednik Ptuj
 
Sledite nam