Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Združenje SAZAS podprlo festival Graška Gora poje in igra

42. Mednarodni festival narodno-zabavne glasbe

  • 12139
Združenje SAZAS podprlo festival Graška Gora poje in igra

Združenje SAZAS je tudi letos podprlo festival Graška Gora poje in igra, festival z izjemno tradicijo in mednarodno udeležbo, ki je potekal 18. in 20. avgusta 2017.

Po besedah organizatorja sodelujejo na festivalu:

»skupine, ki so na glasbeni sceni popolni začetniki in jim s tem omogočamo preboj na glasbeno prizorišče, kot tudi glasbeniki, ki veljajo za najboljše v tej zvrsti na celem svetu. Graška Gora je postala zibelka mnogih uspešnih glasbenih skupin.«

Na petkovem tekmovanju je v tekmovalnem programu nastopilo trinajst domačih glasbenih skupin in dva ansambla iz tujine: Extra kvintet, Jug, Kvintet 7, Navihani muzikanti, Nori val, Opoj, Plus, Prisrčniki, Škorpijoni, Udar, Vražji muzikanti, Žarek, Žurerji, Quintett Wenzelstein (Nemčija), Štimung Zagorja (Hrvaška). Vsak tekmovalni ansambel je zaigral dve lastni skladbi, od katerih je bila ena namensko napisana za festival.

Organizator je podelil številne nagrade: zlati, srebrni in bronasti pastirček ter plaketo KD Graška Gora, Združenje SAZAS pa je prispevalo priznanja avtorjem za najboljše besedilo festivala, najbolj svežo oz. izvirno melodijo ter najboljši aranžma.

Absolutni zmagovalec festivala leta 2017 je postal ansambel Škorpijoni.

Festival je povezovala Tjaša Hrobat, za RTV Slovenija pa sta bili posneti dve televizijski oddaji, ki sta bili predvajani na prvem programu RTV Slovenija.

Avtor fotografije:Marko Novak
Sledite nam