Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Srečanje predstavnikov CISAC z generalnim sekretarjem Združenih narodov za tesnejše sodelovanje

 • 463
Srečanje predstavnikov CISAC z generalnim sekretarjem Združenih narodov za tesnejše sodelovanje

Najvišji predstavniki CISAC: Jean-Michel Jarre, predsednik CISAC, Eric Baptiste, predsednik Odbora in Gadi Oron, generalni direktor CISAC so razpravljali o globalnih rešitvah za kulturno in kreativno gospodarstvo.

Vodilni predstavniki Mednarodne konfederacije društev avtorjev in skladateljev – CISAC so se srečali z Antoniom Guterresom, generalnim sekretarjem Združenih narodov, v New Yorku 8. 10. 2018.

Ključna tema srečanja je bila globalna vloga konfederacije CISAC pri promociji gospodarskega in kulturnega razvoja ter moči ustvarjalcev kot motorja gospodarske rasti. Razpravljali so tudi o potrebi po večji zaščiti ustvarjalcev na digitalnem trgu, saj so izzivi za ustvarjalce, zlasti v digitalnem svetu, ustvarili nujnost iskanja rešitev na globalni ravni.

Delegacija CISAC je preučila možnosti, kjer bi institucije Združenih narodov lahko podprle večjo promocijo pravic ustvarjalcev in njihovih interesov v spletnem okolju tako z Generalnim sekretarjem kot tudi, kako bi lahko vključili varovanje ustvarjalcev v Agendo 2030 Združenih narodov za trajnostni razvoj. Prav tako je beseda tekla o možnostih sodelovanja CISAC za dosego ciljev, povezanih z delom in gospodarsko rastjo ter s cilji promocije inkluzivnosti in tehnologije trajnostne inovacije.

Kot globalni glas ustvarjalcev CISAC močno podpira vpeljavo temeljnih načel, uveljavljenih s strani Združenih narodov. Srečanje je pripomoglo h krepitvi partnerstva z agencijami Združenih narodov.

Avtor fotografije:ZN Foto/Rick Bajorna
 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  MENDES SHAWN & CABELLO CAMILA SENORITA
 • 2
  KYGO & HOUSTON WHITNEY HIGHER LOVE
 • 3
  SHEERAN ED & BIEBER JUSTIN I DON'T CARE
Sledite nam