Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Posredovanje podatkov za izplačilo iz naslova nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje

  • 1410
Posredovanje podatkov za izplačilo iz naslova nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je Združenje SAZAS k. o. (v nadaljevanju Združenje SAZAS) v letu 2020, prvič po dolgem času, ko se zaradi neizdanega dovoljenja nadomestila niso zbirala, spet deli sredstva za privatno in drugo lastno reproduciranje v obsegu iz 50. člena ZASP, ki jih je zbralo društvo KOPRIVA k.o.

Združenje SAZAS pripravlja obračune iz tega naslova, ki bodo izplačani skupaj s preostalimi obračuni za leto 2020. Nadomestila, skladno z 37. členom ZASP lahko prejmete le kot fizična oseba, saj ne morejo biti predmet pravnega prometa med živimi. Če ste avtorske honorarje prenesli na drugo pravno osebo ali ste oseba, ki opravlja dejavnost, vam nadomestila skladno s pogodbo ne moremo izplačati pod pogoji Pogodbe o prenosu pravic ampak ste lahko prejemnik le kot fizična oseba. Zato vas vljudno prosimo, da nam v roku 14 dni sporočite vse potrebne podatke za nakazilo.

Podatke nam lahko pošljete na e-naslov [email protected], [email protected] ali po pošti na naš naslov Združenje SAZAS, Špruha 19, 1236 Trzin na priloženem obrazcu.

Za vaše sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo.

 

 

Priloge: Sprememba podatkov o avtorju

 
Sledite nam