Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Poslovni partner Združenja SAZAS postal Microsoftov partner leta za Slovenijo 2017

 • 27 julij 2017
 • 418
Poslovni partner Združenja SAZAS postal Microsoftov partner leta za Slovenijo 2017

Washington, 9.–13. julij 2017. Skupina stroka.si, podjetje Stroka produkt, d. o. o., je na Microsoftovi partnerski konferenci Microsoft Inspire v Washingtonu uradno prevzelo nagrado za Microsoftovega partnerja leta 2017 za Slovenijo. Nagrada odraža poslovno odličnost, dosežki podjetja pa so resnično izjemni in so zgled dobrih praks vsem Microsoftovim partnerjem po svetu.   

Združenje SAZAS že več let zelo uspešno in učinkovito poslovno sodeluje s podjetjem Stroka produkt. Učinkovit poslovni model kolektivnega uveljavljanja pravic avtorjev in imetnikov pravic na glasbenih delih ga tako v zadnjih letih v regiji srednje in vzhodne Evrope uvršča na prva mesta med kolektivnimi organizacijami, članicami Mednarodne konfederacije organizacij avtorjev in skladateljev – CISAC.

V vse bolj digitaliziranem svetu se tudi kolektivne organizacije soočajo z eksponencialno rastjo količine podatkov, njeno naraščajočo kompleksnostjo, obdelava podatkov pa postaja vse bolj zahteven in dovršen proces. Zato je nenehno investiranje v informacijsko-tehnološko (IT) opremo in rešitve ključno, saj avtorski organizaciji omogoča njeno delovanje: skrbno, natančno in gospodarno zbiranje avtorskih nadomestil ter bistveno – delitev honorarjev na podlagi dejanske uporabe zaščitenega repertoarja.

Vodstvo Združenja SAZAS in njegove strokovne službe se tega močno zavedajo, zato so skrbno iskale strateškega in dolgoročnega parterja za napredne in celovite (IT) rešitve in ga prepoznale v skupini Stroka.si. Da je bila odločitev prava, poleg poslovne učinkovitosti Združenja SAZAS, priča tudi nedavno podeljena nagrada Microsoftov partner leta. Le-ta je odraz globalno prepoznane partnerjeve poslovne odličnosti.

Združenje SAZAS tako z močno mednarodno vpetostjo, trajnostno strategijo ter etičnim poslovanjem vsako leto premika poslovne mejnike višje, saj se zaveda svoje odgovornosti in poslanstva: zagotoviti učinkovite storitve skoraj 3 milijonom skladateljem, avtorjem glasbe in imetnikom pravic na eni strani ter omogočiti dostopnost svetovnega repertoarja več kot 25.000 uporabnikom glasbe na enotni vstopni točki po razumnih cenah. Baza avtorskih del se dnevno povečuje in šteje že več kot 35 milijonov del – kar predstavlja ogromne količine podatkov, ki jih je potrebno skrbno obdelovati.

>> Več o poslovanju Združenja SAZAS v letnem poročilu za l. 2016

Skupina Stroka.si si je prestižno nagrado prislužila s svojim inovativnim in celovitim pristopom ustvarjanja dodane uporabne vrednosti Microstoftovim produktom, poslovnim modelom v oblaku ter z uspešnim sodelovanjem z Microsoftovimi strokovnjaki.

Sandi Markon, lastnik in vodja Skupine stroka.si je ob tej priložnosti povedal:

»Že od leta 2002 smo zavezani Microsoftovi tehnologiji in filozofiji. V njo trdno verjamemo in leta 2012 smo se kot eden izmed prvih partnerjev v Sloveniji usmerili v razvoj in ponudbo oblačnih storitev. Za uspešno implementacijo teh rešitev smo že leto dni kasneje prvič prejeli laskavi naziv Microsoftov partner leta. Z začrtano strategijo smo nadaljevali ter tudi danes ostajamo osredotočeni na področje oblačnih rešitev s poudarkom na razvoju in ponudbi rešitev na platformi Microsoft Office 365 in Microsoft Azure. Veseli smo, da je našo agilnost in inovativne pristope na področju marketinga in prodaje prepoznal tudi Microsoft ter nam podelil laskavi naziv Microsoftov partner leta 2017 za Slovenijo.«

Microsoft najavlja nove rešitve in v središče postavlja partnerje. Po konferenci je svoje vtise strnil Marcel Škerjanc, izvršni direktor Skupine stroka.si:

»V Skupini Stroka.si smo na konferenci Microsoft Inspire ponosno zastopali Slovenijo in prevzeli nagrado Microsoftovega partnerja leta 2017 za Slovenijo. Obisk smo izkoristili za povezovanje z najuspešnejšimi evropskimi in svetovnimi partnerji. Iz prve roke smo spoznavali uspešne primere iz prakse, gradili nova poslovna poznanstva ter delili svoje znanje in izkušnje. Med prvimi partnerji smo dobili možnost zgodnjega vpogleda v najnovejše Microsoftove tehnologije, ki jih že aktivno vključujemo v naše podjetje in v ponudbo za stranke. Ena izmed teh je Microsoft 365, ki združuje Office 365, Windows 10 in upravljavske tehnologije Enterprise Mobility + Security in bo organizacijam pomagal še celoviteje upravljati njihovo IT-okolje, delati varneje ter zaposlenim omogočal lažje in učinkovitejše delo.«

Za prejem prestižne nagrade poslovnemu partnerju iskreno čestitamo!

 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  SHEERAN ED PERFECT
 • 2
  AXWELL // INGROSSO MORE THAN YOU KNOW
 • 3
  CABELLO CAMILA FT. THUG YOUNG HAVANA
Sledite nam