Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Novoletna poslanica g. Mihelčiča, predsednika Nadzornega odbora

 • 807
Novoletna poslanica g. Mihelčiča, predsednika Nadzornega odbora

Naj bo ustvarjanje tudi v novem letu 2019 razkošje, ki ga čutimo!

Drage skladateljice – avtorice, dragi avtorji – skladatelji!

Vsi, ki pišemo – ki delamo glasbo, počnemo to z veseljem in z notranjimi vzgibi, ki nam burijo domišljijo in pamet. Glasbe kar tako ni mogoče delati. Moramo imeti neko notranjo moč, sposobnost oblikovanja zvoka, pa tudi ne malo znanja. Če je znanja premalo, potrebujemo pomoč. Najdemo jo v knjigah, pri starejših, bolj izkušenih kolegih, pri znancu, ki ima dovolj spretnosti, da dá kakšen nasvet, ali pa da prevzame del ustvarjalne vloge.

Nič ne gre brez sposobnosti, ki jo je treba negovati in nenehno piliti, nič ne gre brez dobrih idej, ki iščejo v svetu glasbe še ne odkrite možnosti. Nič ne gre brez avtorjev – skladateljev in izvajalcev, da ne rečem tistih, ki znajo oblikovati zvok in mu dati vzlet.

Glasba je naša stalnica: tista, ki jo igrajo v koncertnih dvoranah, pa tudi ona, ki jo prepevajo na rojstno-dnevnih zabavah, na druženjih, na velikih prireditvah in v medijih.Vse je glasba! Tudi, kadar se leto zaokroži, nas spremlja glasba. Naj bo glasba vaš in moj vsakdanji kruh, vaša in moja ustvarjalna obveza in nujnost, naj jo spremlja osebna sreča in neponovljivi trenutki, ki jih preživite v najožjem krogu družine in med prijatelji.

Tako zapisujem kot predsednik Nadzornega odbora kolektivne organizacije SAZAS, ki z vsemi svojimi sodelavci skrbi za varovanje in ustrezna nadomestila avtorskih pravic. In tako soglašajo z menoj tudi člani Nadzornega odbora Janez Hvale, Jože Skubic in Vojko Sfiligoj, ki skrbimo, da so avtorske pravice na varnem.

Srečno, zdravo in ustvarjalno novo leto 2019!

 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  THE WEEKND BLINDING LIGHTS
 • 2
  MAROON 5 MEMORIES
 • 3
  DJ REGARD RIDE IT
Sledite nam