Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Nadzorni odbor pred novim letom 2018

 • 625
Nadzorni odbor pred novim letom 2018

Mineva leto, v katerem je Združenje SAZAS s svojimi delovnimi skupinami, z odbori, z vodstvom in strokovno službo uveljavilo velik del zaščite avtorskih pravic. Medtem je bil sprejet zakon, ki je vpeljal pri vodenju kolektivnih organizacij velike spremembe. Čas bo pokazal, kaj bodo te spremembe prinesle, kaj bodo doprinesle. Prezgodaj ne smemo soditi. Spremembe moramo razumeti, se po njih ravnati in – v skladu z zakonom – doseči dobro in še boljšo uveljavitev pravic, ki jih imamo avtorji, skladatelji: ustvarjalci.

22. oktobra letos je minilo enoletno prilagajanje poslovanja kolektivnih organizacij, kar je po določilih Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP) zakonska obveza. Sprememb je veliko - vsebinskih in organizacijskih. Skupščina Združenja SAZAS je imenovala nov Nadzorni odbor (NO), ki ga sestavljamo: Janez Hvale, Pavel Mihelčič, Vojko Sfiligoj in Jože Skubic. Pavel Mihelčič je bil, po soglasnem sklepu članov NO, izvoljen za predsednika.

Nadzorni odbor je imenoval, kot to določa zakon, poslovodstvo. Novi vodja poslovodstva je po soglasni odločitvi Nadzornega odbora Marcel Škerjanc.Nadzorni odbor se na delovnih sestankih sestaja dvakrat na mesec. Na svoje sestanke vabi poslovodstvo in (po potrebi) posamezne vodje strokovih služb.

Glede na nova določila zakona je ta odbor predstavnik in zastopnik avtorjev, ki jih ščiti Združenje SAZAS. Nadzorniki se zavedamo svojih pravic in dolžnosti, ki jih določuje zakon. Vemo, kaj so naše dolžnosti, vemo, kako lahko z nadzorom in stalnim bdenjem dosežemo najboljše skrbništvo avtorskih pravic, kar je neodtujljiva pravica slovenskih in tujih nosilcev avtorskih pravic. 

Ob koncu leta 2017 in na začetku leta 2018 želimo člani Nadzornega odbora vsem avtoricam in avtorjem, vsem skladateljicam in skladateljem, vsem, ki ustvarjate, ki spoštujete slovensko besedo in tradicijo, ki s svojim ustvarjalnim delom plemenitite prihodnost, lepe praznične dni in ustvarjalno leta 2018.

Srečno, zdravo, ustvarjalno!

Nadzorni odbor
zanj
Pavel Mihelčič predsednik

 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  HARRIS CALVIN FT. SMITH SAM PROMISES
 • 2
  CLEAN BANDIT FT. LOVATO DEMI SOLO
 • 3
  SOLER ALVARO LA CINTURA
Sledite nam