Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Gradimo boljšo prihodnost za ustvarjalce vseh repertoarjev - CISAC letno poročilo 2018

 • 416
Gradimo boljšo prihodnost za ustvarjalce vseh repertoarjev - CISAC letno poročilo 2018

CISAC, Mednarodna konfederacija društev avtorjev in skladateljev, je objavila Letno poročilo 2018, ki vsebuje celovit pregled aktivnost v l. 2017.

CISAC deluje v interesu več kot 4 milijone ustvarjalcev in 239 avtorskih kolektivnih organizacij s celega sveta. Združenje SAZAS je njegov redni član že od l. 1996.

Poročilo odraža globalno naravo CISAC-ovih prizadevanj za boljšo in bolj pravično vrednost pravic avtorjev in ustvarjalcev z vseh vrst repertoarjev: glasbenega, literarnega, avdiovizualnega in upodabljajoče umetnosti. Poročilo odraža tudi sklepanje novih partnerstev in zvez (mdr. z Združenimi narodi); promoviranje tehnoloških projektov: standardov upravljanja in nudenje svetovanja društvom pri doseganju le-teh; izvedba številnih poročil in študij.

Izid letnega poročila sovpada z rednim letnim zasedanjem Generalne skupščine CISAC, najvišjega izvršilnega telesa s pristojnostjo odločanja, ki ga sestavljajo predstavniki članic CISAC in ki se bo zgodil jutri, 1. 6. 2018 v Varšavi na Poljskem.

Globalno smo naš glas dvignili na novo raven, ki tako vključuje vlade, odločevalce in medije, Jean-Michel Jarre, predsednik CISAC.
Članstvo CISAC je in mora biti vedno zaščitni znak zaupanja in legitimnosti, Gadi Oron, generalni direktor CISAC.
 
 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  HARRIS CALVIN & RAG'N'BONE MAN GIANT
 • 2
  DADDY YANKE FT. SNOW CON CALMA
 • 3
  KRALJ ZALA & ŠANTL GAŠPER SEBI
Sledite nam