Navigacija

Kategorije

Informacije

pon. 8.30–15.00
sre. 8.30–15.00
pet. 8.30–11.30
Splošne informacije

Novice in sporočila za javnost

Že četrto leto zapored Združenje SAZAS in Gasilska zveza Slovenije s skupnimi močmi v mesec požarne varnosti

 • 4 oktober 2017
 • 249
Že četrto leto zapored Združenje SAZAS in Gasilska zveza Slovenije s skupnimi močmi v mesec požarne varnosti

Gasilska zveza Slovenije in njene članice – gasilska društva, vsako leto v oktobru namenjajo posebno pozornost varstvu pred požari.

Kot ugotavljajo na Gasilski zvezi Slovenije:

»Nesreče pogosto zahtevajo hitro posredovanje reševalnih služb, ki je včasih oteženo ali celo onemogočeno zaradi neprehodnih površin za gasilce.«

Zato posebno skrb letošnjemu mesecu požarne varnosti namenjajo ravno prehodnosti površin za gasilce.

Združenje SAZAS bo tudi letos, že 4. leto zapored, v mesecu oktobru oprostilo plačila avtorskega nadomestila za uporabo zaščitenega glasbenega repertoarja vse javne prireditve v organizaciji prostovoljnih gasilskih društev v Sloveniji.

Ureditev administrativnih obveznosti tudi v oktobru

Kljub oprostitvi plačila avtorskega nadomestila, vljudno naprošamo prostovoljna gasilska društva (PGD), da uredijo administrativne obveznosti do Združenja SAZAS tudi v mesecu oktobru:

 • najmanj 8 dni vnaprej prijavijo prireditev z glasbo Združenju SAZAS (izpolnjen obrazec Prijava koncerta ali prireditve pošljejo na E-naslov: [email protected]);
 • na podlagi prejete prijave Združenje SAZAS pošlje gasilskemu društvu dovoljenje ter obrazca SAZAS-1 in SAZAS-3;
 • v roku 15 dni po izvedeni prireditvi gasilsko društvo posreduje izpolnjena obrazca Združenju SAZAS (Spored izvedenih del – SAZAS-1 in Osnove za obračun avtorskega nadomestila SAZAS-3).
Združenje SAZAS na podlagi podatkov izstavi račun s 100 % oprostitvijo plačila za prireditve, izvedene v mesecu oktobru 2017.

Združenje SAZAS se zaveda plemenitosti dela gasilcev in njihove nenadomestljive vloge v družbi in je ponosno, da lahko v imenu avtorjev po svojih najboljših močeh prispeva k uspešnemu partnerstvu z Gasilsko zvezo Slovenije. Združenje SAZAS in Gasilska zveza Slovenije s skupnimi močmi uresničujeta uspešno sodelovanje tudi v prihodnjih letih.

Dokumenti za prenos

 • TOP3

  Preteklega tedna

  SloTop50
 • 1
  SHEERAN ED PERFECT
 • 2
  AXWELL // INGROSSO MORE THAN YOU KNOW
 • 3
  CABELLO CAMILA FT. THUG YOUNG HAVANA
Sledite nam